Το prisonplanet.gr χρησιμοποιεί cookie και παρόμοιες τεχνολογίες για τη διαχείριση, βελτίωση και εξατομίκευση της εμπειρίας σας.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016
prison-planet

Ενρίκο Ματίεβιτς

chavin15Ο Ενρίκο Ματίεβιτς γεννήθηκε στην ιταλική πόλη Φιούμε, που είναι η σημερινή Ριγιέκα της Κροατίας. Η ζωή του τα έφερε έτσι ώστε μετανάστευσε το 1949 στο Περού, όπου έμεινε ερκετά και πήρε την περουβιανή υπηκοότητα. Σπούδφασε φυσική και μαθηματικά και δούλεψε για το αστεροσκοπείο του Huancayo, όντας καθηγητής των Φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Universidade National de Sao Marcos. Στην Βραζιλία πήγε το 1969 για μελέτες στο Κέντρο Φυσικών Επιστημών. Το 1979 'εγινε διδάκτωρ των φυσικών επιστημών ακι συνέχισε την καριέρα του στο πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέϊρο. Έκανε και δημοσίευσε πάμπολλες έρευνες, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του πάνω στις φυσικές επιστήμες. Έκανε εκτεταμένες μελέτες πάνω στα Ομηρικά κείμενα όπως και σε άλλα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας όπως τα αργοναυτικά.
Κομβικό σημείο στις μελέτες του που αφορούν την Ελλάδα, αποτελεί το πρώτο ταξίδι του το 1981 στο Chavin De Huantar. Το μέρος αυτό πρέπει να μίλησε μέσα του με ένα τρόπο διαφορετικό, και ο Ματίεβιτς έκανε εκτεταμένες μελέτες και εξέδωσε το περιβόητο βιβλίο του «Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση», που έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά κλασσικά, αφού μιλούσε για την ελληνική παρουσία στην Αμερική, το διεφθαρμένο διεθνές κατεστημένο το έθαψε.