Απίστευτη παραδοχή Τούρκων αποδεικνύει την αλήθεια για την Αλβανία

17 Μαϊ, 2017

Ποιοι ελέγχουν το καθεστώς των Τιράνων;

Σε μία απίστευτη παραδοχή προχώρησε ο πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα Χινταγιέτ Μπαϊρακτάρ, μιλώντας σε συνέντευξη για την επιρροή των οπαδών του Γκιουλέν στην Αλβανία. Ο ίδιος ανέφερε ότι το κίνημα του Γκιουλέν είναι εξαιρετικά οργανωμένο, αλλά η Τουρκία θα καταφέρει να το εξαρθρώσει. Η συνολική εικόνα και το ύφος του Τούρκου πρέσβη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε οπαδούς της αλβανικής αντιπολίτευσης οι οποίοι ανέφεραν ότι οι Τούρκοι θεωρούν την χώρα τους ως προτεκτοράτο. 

Αλλά δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι ότι πράγματι η Τουρκία θεωρεί την Αλβανία ως χώρα-αποικία των συμφερόντων της και οι εκάστοτε Αλβανοί ηγέτες δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, το αντίθετο μάλιστα. Όπως αποδεικνύουν και οι σχέσεις μεταξύ Ράμα-Ερντογάν, ο Αλβανός πρωθυπουργός κάνει οτιδήποτε ζητήσει ο...σουλτάνος ακόμα και "μεταρρυθμίσεις" στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του που ευνοούν την Τουρκία!

Ειδικότερα, κατά την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στον Ράμα ότι το αλβανικό εκπαιδευτικό σύστημα είχε "αλωθεί" από γκιουλενιστές. Σύμφωνα με τους Τούρκους η οργάνωση του Γκιουλέν στην Αλβανία έχει δύο εκδοτικούς οίκους, εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικές υπηρεσίες, ειδησεογραφική ιστοσελίδα, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που κάνουν προπαγάνδα, έχουν θρησκευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Λίγο καιρό μετά την.. "επισήμανση" Ερντογάν, το αλβανικό υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την έρευνα σε σχεδόν όλους τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά ιδρύματα, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις απολύσεων δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που λένε ότι είχαν σχέση με τον εξόριστο ιμάμη.

Συνεπώς, η Αλβανία και συμπεριφέρεται και είναι τουρκικός "δορυφόρος" ενώ στα χνάρια του σουλτάνου φαίνεται να κινείται και ο Ράμα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα Βαλκάνια..

(el)

loading...
loading...