Ξεκίνησε νέο αντάρτικο στον Πόντο κατά των Τούρκων!

19 Μαϊ, 2017

Μετά από σχεδόν 100 χρόνια

Φαίνεται ότι κάποιοι τιμούν πραγματικά την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων από τις ορδές των Τούρκων, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν Τούρκοι στρατιώτες σήμερα. Όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, οι αντάρτες επιτέθηκαν στον τουρκικό στρατό στην πόλη Ματσούκα (Μάτσκα, στα τουρκικά), στην περιοχή της Τραπεζούντας και σκότωσαν 4 άτομα των δυνάμεων ασφαλείας.

«Στις 16 Μαΐου μια μονάδα των δυνάμεών μας επιτέθηκε σε τουρκική στρατιωτική ομάδα σε ενέδρα κοντά στο Μοναστήρι της Σουμελά, στην πόλη Ματσούκα της Τραπεζούντας. Από τα εύστοχα χτυπήματά μας από κοντινή απόσταση τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ενωμένου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος (HBDH).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επίθεση, οι υπόλοιποι Τούρκοι στρατιώτες της ίδιας ομάδας τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια ο τουρκικός στρατός επέστρεψε στο σημείο της ενέδρας για να περισυλλέξει τους νεκρούς και τον τραυματία και ξεκίνησε εκκαθαριστική επιχείριση για να εντοπίσει τους αντάρτες.

Όπως έχουν αποδείξει οδοιπορικά ξένων και τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η περιοχή μόνο τουρκική δεν είναι, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι που μιλούν ακόμα την ποντιακή διάλεκτο, άλλοι χορεύουν ποντιακούς χορούς υπό τον ήχο της παραδοσιακής λύρας, ενώ αρκετοί έχουν διατηρήσει την ελληνική ταυτότητα και συνείδησή τους. 

     

     

(el)

 

loading...
loading...