Η ηττοπάθεια στα εθνικά θέματα μας καταστρέφει

13 Φεβ, 2018

Του Γιώργου Φαρμάκη

Τα τελευταία 10 χρόνια που τα μνημόνια μπήκαν για τα καλά στις ζωές των Ελλήνων, παρατηρείται μια πολύ άσχημη ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την χώρα. Η απογοήτευση είναι το κοινό χαρακτηριστικό των σημερινών Ελλήνων και αυτό συμβαίνει  λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφαιρούν την ζωή τους διότι δεν αντέχουν να ζουν κάτω από το «μαστίγιο των χρεών».

Όπως είναι λογικό κανένας άνθρωπος δεν είναι ευχαριστημένος σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, η οποία έχει δεχθεί πολλαπλά οικονομικά χτυπήματα σε όλα τα επίπεδα. Γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα είναι αυτά που κυριαρχούν τις ζωές των Ελλήνων. Αυτή την ζοφερή πραγματικότητα την δημιούργησαν συστηματικά οι πολιτικάντηδες κατά κύριο λόγο. Βεβαίως υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα αλλά αυτές οι εξαιρέσεις δεν είναι ικανές να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση κάποιες χώρες προσπαθούν να επωφεληθούν από την κατάντια μας. Οι  γείτονες μας λοιπόν, βρήκαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» με ανήθικο τρόπο την Ελλάδα. Φυσικά και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει πολλά πατήματα με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Η εξωτερική μας πολιτική αυτή την στιγμή λειτουργεί  κατά των συμφερόντων μας αφού βλέπουμε την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της κυβέρνησης να δώσει στους Σκοπιανούς, στους Αλβανούς και στους Τούρκους ότι προλαβαίνει. Στους Σκοπιανούς δίνουμε την Μακεδονία, στους Αλβανούς τις «θαλάσσιες ζώνες μας» και στους Τούρκους όλα τα υπόλοιπα.

Αν κάτι χαρακτηρίζει την σημερινή Ελλάδα αυτό είναι η ηττοπάθεια η οποία είναι φανερό ότι υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό των Ιμίων. Το περιστατικό που έλαβε χώρα στα ίμια, μας δείχνει την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να πάρει θέση στα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει γιατί προκαλεί αναταράξεις. Οι Τούρκοι παραλίγο να βυθίσουν το πλοίο της ακτοφυλακής και η κυβέρνηση απλά «μάλωσε» τους Τούρκους.

Η συνολική εικόνα της χώρας είναι απαράδεκτη το λιγότερο και το χειρότερο είναι ότι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι κρατάμε παθητική στάση παντού και πάντα, οπότε νιώθουν ασφαλείς να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν αφού δεν θα υπάρξει αντίδραση!!!

loading...
loading...