Αρνούνται την αποφυλάκιση των Ελλήνων οι Τούρκοι

27 Μαρ, 2018

Πόσο καιρό θα παραμείνουν φυλακή τα δύο μέλη του Ελληνικού Στρατού

Δεν έγινε αποδεκτό από τον Τούρκο εισαγγελέα το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών, που κατατέθηκε σήμερα από τους δικηγόρους τους.

Ο Τούρκος Εισαγγελέας, ενώ μπορούσε να τους αφήσει σήμερα ελεύθερους, δεν το έπραξε!

Ως εκ τούτου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, θα παραμείνουν φυλακισμένοι για ακόμα έναν μήνα, μέχρι την επόμενη διορία, δηλαδή, για κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης.

Εκτός και αν πραγματοποιηθεί, στο ενδιάμεσο διάστημα, η δίκη τους, από τις Τουρκικές Αρχές.

Υποτίθεται πως οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα και μάλιστα όπως αναφέρεται, οι «Ευρωπαίοι στρίμωξαν τον Ερντογάν στην γωνία».

Η τουρκική δικαιοσύνη, ωστόσο, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακιστέοι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ήταν έως τώρα γνωστός, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά στην προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Τελικά η επίσκεψη στον Εισαγγελέα έγινε σήμερα με το προαναφερθέν αποτέλεσμα.

Πλέον παραμένει ασαφές -τουλάχιστον έως αυτή την ώρα- ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα τόσο από την πλευρά των συνηγόρων των δύο, όσο και από την τουρκική δικαιοσύνη!

loading...
loading...