Έρχονται τα..."έξυπνα νησιά"

03 Μαϊ, 2017

Τα νησιά της νέας εποχής και της...βιώσιμης ανάπτυξης.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μαγιόρκα Φιλοξενεί το Πρώτο στην ιστορία Διεθνές Συνέδριο «Έξυπνο Νησί» (“Smart Island World Congress”). 

Το συνέδριο - που διοργανώθηκε από την Fira de Barcelona, το Δημοτικό Συμβούλιο της όλης Calvià και το Νησιωτικής Συμβούλιο της Μαγιόρκα με την υποστήριξη της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών  για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (ΟΗΕ-Habitat) - θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες: Νέα Συνδεσιμότητα, Αστική & Κοινωνική Ανάπτυξης, Ανάπτυξη Ταλέντων & Οικονομική Ανάπτυξη, και Νησιά του Μέλλοντος. Μεταξύ των βασικών ομιλητών είναι ο γεωπολιτικός φουτουριστής, Parag Khanna, ο οποίος θα προβληματιστεί σχετικά με τον ρόλο των συνδεδεμένων νησιών σε έναν αστικοποιημένο κόσμο, και ο πρώην πρόεδρος του Κιριμπάτι, Ανότε Τονγκ, ο οποίος θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις Διαδρομές προς την Αειφορία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Το Διεθνές Συνέδριο Έξυπνο Νησί (Smart Island World Congress) έχει ως στόχο να παρέχει ένα σημείο συνάντησης μεταξύ των κυβερνήσεων, των πόλεων και των επιχειρήσεων ώστε να ενδυναμώσει τα νησιά στην παγκόσμια εποχή και να αμβλύνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών, όπως οι ανεξέλεγκτοι πληθυσμοί (floating populations), η εποχικότητα, η κινητικότητα και η διατήρηση των ταλέντων.

Η εκδήλωση θα έχει επίσης μια ζώνη δικτύωσης, όπου εκπρόσωποι των νησιωτικών πόλεων, ηχεία, εταιρείες και επισκέπτες θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ανάμεσα στις συμμετέχουσες στην έκθεση και συνεργαζόμενες εταιρείες είναι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Fiware και η Grupo Etra, και άλλες από τον τομέα του τουρισμού, όπως η Meliá Hotels and Resorts. Περίπου 1.500 σύνεδροι και 120 διεθνείς εκπρόσωποι νησιών αναμένεται να λάβουν μέρος, συμπεριλαμβανομένων του Μπαχρέιν, του Μπαλί, της Κορσικής, της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Πουέρτο Ρίκο και της Τρινιντάντ & Τομπάγκο. Η πρώτη έκδοση του συνεδρίου θα φιλοξενήσει μια τελετή απονομής βραβείων το βράδυ της Πέμπτης, 20 Απριλίου για να αναγνωρίσει τις καλύτερες νησιωτικές πρωτοβουλίες για πρόοδο.

Έξυπνες πόλεις, έξυπνα νησιά

Το Διεθνές Συνέδριο Έξυπνο Νησί (Smart Island World Congress) προέκυψε από αιτήματα νησιωτικών περιοχών να τοποθετηθούν οι ίδιες ως χώροι φιλοξενίας συνεδρίων σχετικά με την τεχνολογία και την καινοτομία. Το συνέδριο εκμεταλλεύεται την ενοποιημένη εμπειρία της φιλοξενίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Έκθεσης Έξυπνης Πόλης (International Smart City Expo World Congress), η οποία διοργανώνεται από την Fira de Barcelona από το 2011 και αποτελεί πλέον κορυφαία διεθνή εκδήλωση στον τομέα των έξυπνων αστικών λύσεων αλλά και η κορυφαία σύνοδος κορυφής για έξυπνες πόλεις.

loading...
loading...