Αντιδράσεις για την έξοδο των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού

02 Ιουν, 2017

Από τους φανατικούς οικολόγους μέχρι και τους πιο..."μετριοπαθείς".

Θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή κοινότητα προκάλεσε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου , Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει εν τέλει τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, απόφαση την οποία και στήριξε μέσω ομιλίας του χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα).

            

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ είπε, ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή και όλο το σώου, είχε σαν σκοπό απλά να φέρει αποβιομηχάνιση και φτώχεια στους πολίτες του Δυτικού κόσμου, πράγμα που λέει εδώ και χρόνια και ο Λιακόπουλος Δημοσθένης. Επίσης μέσω των λεγόμενων πράσινων φόρων που γενικά δεν πολυαναφέρονται επίτηδες από τα ΜΜΕ, δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ μεταφέρονται από τις τσέπες των πολιτών του Δυτικού κόσμου (μαζί και της Ελλάδας) σε ταμεία ελεγχόμενα από τον ΟΗΕ και μέσω των ΜΚΟ, προωθούν τον μαζικό ξεριζωμό των μουσουλμάνων από τις χώρες τους και την μετανάστευσή τους σε Ευρώπη και Αμερική, έχοντας προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση με την βοήθεια χιλιάδων ΜΚΟ. Σκοπός η φτωχοποίηση όλων των ανθρώπων, που θα κάθονται περιμένοντας τα συσσίτια που ευαγγελίζονται πολλοί πολιτικοί σε όλα τα κράτη, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι δούλοι του παγκόσμιου συστήματος.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού, συμφωνία-σταθμό για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη που υπέγραψαν 195 χώρες το 2015, αποτελεί "μεγάλη απογοήτευση στις παγκόσμιες προσπάθειες να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να προωθηθεί η παγκόσμια ασφάλεια", είπε χθες ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντεζάρικ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες "παραμένει βέβαιος ότι οι πόλεις, οι πολιτείες, και οι επιχειρήσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών - μαζί με άλλες χώρες - θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν οραματικότητα και ηγεσία, εργαζόμενοι για την χαμηλού-άνθρακα, ευέλικτη οικονομική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας και αγορές για την ευημερία του 21ο αιώνα", είπε ο Ντεζάρικ.

Παράλληλα αντιδράσεις υπήρχαν και από ηγέτες ξένων κρατών, με τον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να σημειώνει:

"Η απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία θα αποβεί ζημιογόνος για τα αμερικανικά συμφέροντα και τους Αμερικανούς".

Το "αυθόρμητο" κύμα αντιδράσεων πέρασε και στους πολίτες, διαδηλώνοντας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ιδίου του Τραμπ για την έξοδο της χώρας από την Συμφωνία του Παρισιού και ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος των μέτρων της Ατζέντας 2030.

          

                   

 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πράγματι ήρθε η ώρα, η ηγεσία του κόσμου να περάσει στη Κίνα, αφού οι ΗΠΑ δεν νοιάζονται για τον πλανήτη. Όλα αυτά βέβαια είναι ανοησίες πρώτου βαθμού και απλά η νέα τάξη, θέλει να αντικαταστήσει τον παλιό της παγκόσμιο χωροφύλακα (τις ΗΠΑ) με ένα καινούργιο (Κίνα) και έβαλε μερικά τσιράκια της στην Ευρώπη (βλέπε την νέα μαριονέττα τον Μακρόν) να αρχίσουν να προετοιμάζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. (βλέπε το βιβλίο Πούτιν και Τραμπ εναντίον Ατζέντας 2030, του Λιακόπουλου Δημοσθένη).

(el)

loading...
loading...