Η Λάρισα στα «δίχτυα» των «πράσινων» τρομοκρατών

14 Ιουν, 2017

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα:

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην Καρδίτσα.

Όλο και περισσότερες πόλεις πέφτουν στην «πράσινη» παγίδα της δήθεν υπερθέρμανσης, προκειμένου με αυτήν αφορμή να εφαρμοστούν μέτρα «πράσινης» γκετοποίησησης των πόλεων και να επιβληθούν ακόμα περισσότεροι «πράσινοι» φόροι.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με παρουσία και του Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν:

• Έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που στοιχειοθετεί την δημιουργία ενός συνολικού δικτύου πεζοδρόμων που συνδέει το εμπορικό κέντρο με τον ιστορικό Λόφο του Φρουρίου, το Αρχαίο Θέατρο, τις τέσσερις πλατείες του κέντρου, τον Πηνειό, το πάρκο Αλκαζάρ, το Σιδηροδρομικό σταθμό και το ΚΤΕΛ.

• Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με τον περιορισμό των μετακινήσεων με Ι.Χ. προς το κέντρο,

• Την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μέσα από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Φρουρίου, με το εμπορικό κέντρο.

• Την αποκατάσταση της σχέσης του φυσικού τοπίου με τον αστικό χώρο με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της κοίτης του Πηνειού ποταμού και την ένταξή του στην ζωή της πόλης.

(el)

loading...
loading...