Προχωρά το σχέδιο «βιώσιμος τουρισμός» στην Ελλάδα

03 Αυγ, 2017

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού,

κ. Γιώργος Τζιάλλας, συμμετείχε με  ομάδα στελεχών του Υπουργείου, σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιέννη, για την ανταλλαγή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στις πρακτικές που ακολουθούν η Ελλάδα και  η Αυστρία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο  της συνεργασίας με  την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων SRSS,   και της  Τεχνικής Βοήθειας από την αυστριακή εταιρία AED S.A., ανάδοχο του έργου για την υποστήριξη του αναπτυξιακού  σχεδιασμού και των τουριστικών πολιτικών για την προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως βιώσιμος τουρισμός είναι εκείνος που εξασφαλίζει, το ότι οι τουρίστες, δεν θα καταστρέψουν το περιβάλλον ούτε την ποιότητα ζωής εκεί που θα πάνε, λες και μιλάμε για τον στρατό του Ξέρξη, που από όπου περνούσε, στέρευαν τα ποτάμια από το νερό που έπινε.

Στην πραγματικότητα επιδιώκεται μείωση της τουριστικής κίνησης, προκειμένου να μειωθούν κι άλλο οι θέσεις εργασίας και να χτυπηθεί το ελεύθερο εισόδημα των επιχειρήσεων, εν προκειμένω των τουριστικών!

Τελικός στόχος να κλείσουν τα πάντα και ακόμα και τον τουρισμό να αναλάβουν πολυεθνικές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:23
loading...
loading...