Κλείνουν μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας! Ιδού ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ λόγος

07 Αυγ, 2017

Η πανέμορφη παραλία «Μύρτος» στην Κεφαλλονιά κλείνει για το κοινό!

Όχι για λόγους επικινδυνότητας λόγω των βράχων που κρέμονται πάνω από την ακτή αλλά λόγων νυχτερίδων!

Πολύ καλά διαβάσετε!

Η αδιανόητη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας για...να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Ο ενιαίος πλέον δήμος Κεφαλονιάς προσέβαλε το 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση καθώς θα ισοδυναμούσε με οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου όμως η απόφαση δεν ήταν θετική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη στον Μύρτο μπαίνει λουκέτο καθώς «αφαιρείται από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και παραδίδεται στις νυχτερίδες». Έγραψε συγκεκριμένα:

«Με την υπ' αριθμόν 1840 στις 10/7/2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον Μύρτο.

Έτσι, στον Μύρτο...

1) Απαγορεύεται να κατεβαίνουν αυτοκίνητα!!!

2) Απαγορεύεται να υπάρχει κυλικείο!!!

3) Απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και άλλα πολλά...

Το Προεδρικό Διάταγμα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του Μύρτου εξεδόθη στις 02/09/2009 με βάση τις μελέτες που πραγματοποίησε ο τότε Δήμος Πυλάρου το 2000 και το 2001.

Ο Μύρτος λοιπόν παραδίδεται με την σφραγίδα του ΣτΕ στις θαλάσσιες νυχτερίδες του…

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:16
loading...
loading...