Απλοποιήστε την σχέση σας με τον Χριστό- δεν θέλει τεμενάδες!

31 Μαϊ, 2017

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως πρέπει να προσεύχονται και τι να λένε

 Πολλά έχουμε ακούσει τον όρο προσευχή. Ο καθένας έχει και μια ιστορία να μας πει, για το πώς προσεύχεται και πως τη βιώνει.

Πολλοί άνθρωποι όμως που δεν είναι προχωρημένοι στον πνευματικό τους βίο, ειδικά στο ξεκίνημα, αναρωτιούνται πως πρέπει να προσεύχονται και τι να λένε. Ρωτάνε τον πνευματικό τους, κάποιον γονιό, κάποιον φίλο ή διαβάζουν ένα πνευματικό βιβλίο, κάποιου φωτισμένου θεολόγου, αναζητώντας εναγωνίως απαντήσεις στο ερώτημα αυτό που γίνεται βασανιστικό... Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζουν με άγχη και ενοχές, ακούγοντας ότι κάποιος προσευχόταν για ώρες ολόκληρες, γονατιστός μέχρι που τρίβονταν τα γόνατά του, με ποταμούς δακρύων να τρέχουν από τα μάτια του και με μια ανείπωτη αγαλλίαση να τον περιβάλλει, ενώ στους ίδιους δεν βγαίνει να κάνουν τίποτα απ’ αυτά, ούτε και αισθάνονται έτσι.

Βλέπετε είναι στην αρχή και εκεί αναμενόμενο είναι να δέχονται και τον μεγαλύτερο πόλεμο, ώστε η προσευχή να μην τους γίνει συνήθεια!!!!! Εκεί οι δαίμονες τους γεμίζουν με ενοχές, ότι "δεν είμαι άξιος εγώ ο αμαρτωλός να προσευχηθώ". Εκεί οι δαίμονες πλημμυρίζουν το υποσυνείδητο με σκέψεις ότι η προσευχή πρέπει να γίνεται στημένα, με συγκεκριμένη στάση μπροστά στο εικονοστάσι, υπό το φως των κεριών και σε βαθιά κατάνυξη… το αποτέλεσμα είναι να κουράζονται και να βαριούνται την όλη στημένη διαδικασία και να εγκαταλείπουν την προσευχή κουρασμένοι από τις μέριμνες της μέρας και οι δαίμονες να έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, παίρνοντας τα εύσημα από το αφεντικό τους.

Θα μου πείτε, δεν μπορεί κάποια λύση θα υπάρχει. Κάπως πρέπει να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι…

Σαφώς και υπάρχει… Την προσευχή μάς έμαθαν να την βαριόμαστε και να την κάνουμε επιτηδευμένα… κι όμως ο Χριστός δεν είναι κανένας κομπλεξάρας που να θέλει τεμενάδες, ωραία λόγια, ποταμούς δακρύων και όλα αυτά τα περιττά… Αν τα ήθελε και τα ζητούσε, δεν θα έπλαθε όντα με ελεύθερη βούληση, αλλά κουκλάκια του Muppet show… εμένα προσωπικά ένας τέτοιος Θεός θα μου ήταν αδιάφορος και δεν θα τον ήθελα. Αντίθετα, όμως, ο Θεός ευτυχώς, δεν απαιτεί τίποτ’ απ’ αυτά από μας. Στο κάτω- κάτω την προσευχή για δικιά μας βοήθεια την κάνουμε και όχι γιατί ο Χριστός την απαιτεί ή την έχει ανάγκη… κανέναν μας δεν έχει ανάγκη ο Θεός, αλλά όλους μα όλους μας αγαπάει και μας νοιάζεται!!!!! Μάς ξέρει πολύ καλύτερα από ό,τι εμείς τους ίδιους μας τους εαυτούς και ξέρει και ποιοι είμαστε και τι αμαρτίες έχουμε κάνει και τι καλά έχουμε κάνει και τι μας φοβίζει και όλα. Δεν χρειάζεται λοιπόν ωραιοποιημένα λόγια, στημένη στάση σώματος και ένα κατεβατό από ύμνους… Μας ακούει και όταν Του λέμε δυό λόγια σταράτα και χύμα για το τι μας προβληματίζει και μας αγχώνει.. για το που θέλουμε βοήθεια… Δεν απαιτεί από εμάς να έχουμε βγάλει πανεπιστήμιο και να έχουμε και 5 διδακτορικά, αλλά καταλαβαίνει ξέρετε, πολύ καλά, τα απλά λόγια που βγαίνουν από την καρδιά μας… ένας αγράμματος μπορεί να Του μιλήσει και θα τον ακούσει!!!!!!!! Ένα παιδάκι μπορεί να Του μιλήσει και αυτό θα το ακούσει επίσης!!!!!! Λοιπόν; Αλλά εμείς είμαστε οι υποκριτές, που νομίζουμε ότι διαβάζοντας μια έτοιμη προσευχή, μιλάμε καλύτερα στον Χριστό και πιάνουμε καλύτερη επαφή.

Τι είναι ο Χριστός; Κεραία κινητής για να χάνει το σήμα αν Του μιλήσεις απλά; Ή μήπως ο Χριστός θα σου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα, αν δεν Του μιλήσεις σε πανεπιστημιακή γλώσσα;

Θα μπορούσα να συνεχίσω πολύ με παραδείγματα αλλά νομίζω έγινα κατανοητός. Ακούστε τον Δήμο και αφήστε τα λόγια του να μιλήσουν στην καρδιά σας.

           

Αμφιβάλετε ακόμα για το αν θα σας ακούσει ο Χριστός; Τότε και πάλι υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσετε. Κάντε το παρακάτω τεστ.

Μιλήστε Του απλά και ζητήστε όχι για τον εαυτό σας, αλλά για έναν άλλο άνθρωπο, που τον ξέρετε και ξέρετε ότι τραβάει κάποιο ζόρι. Ζητήστε Του να τον βοηθήσει, με όποιο τρόπο Αυτός κρίνει πιο πρόσφορο, για τον συνάνθρωπό σας. Και κλείστε εκεί την συνομιλία. Κατόπιν περιμένετε να δείτε τι θα γίνει τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες.

Εγώ σας βεβαιώνω, από προσωπική εμπειρία, ότι όποτε το έκανα, πάντοτε μα πάντοτε, ο Χριστός έδρασε ακαριαία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσύ τολμάς να κάνεις το τεστ;

Μιλήστε Του όπως θα μιλούσατε στον κολλητό σας… θα εκπλαγείτε!!!!!!

Ασκληπιός

loading...
loading...