Η ομορφιά του ''σήμερα''

14 Δεκ, 2017

Άυτο το άρθρο είναι λίγο διαφορετικό αυτή την φορά. Απευθύνεται σε άνδρες, σε γυναίκες αλλά περισσότερο σε κοπέλες κι αγόρια μικρότερης ηλικίας.

Οι εποχές άλλαξαν, η μόδα άλλαξε, η αθωότητα χάνεται απο μικρότερες ηλικίες σε σύγκριση με τα παλιά χρόνια. Ο κόσμος του 2016 έχει γίνει πιο προκλητικός, πιο ψεύτικος, πιο ύπουλος, πιο υλικός και με περισσότερους ανθρώπους να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό, διότι πιστεύουν πως δεν ταιριάζουν και πως δεν αρέσουν.

Ένα μόνιμο και σταθερό πρόβλημα είναι τα πρότυπα, τα είδωλα,που παρουσίαζαν πάντα σε τηλεοράσεις, περιοδικά και φυσικά τώρα πια μέσα στο ίντρενετ όπου κι αν κοιτάξεις. Πάλια η ομορφιά βρισκόταν παντού, σε κάθε άνθρωπο με φυσικό και μοναδικό τρόπο. Υπήρχε και τότε η τηλεόραση, αλλά όχι με τόσο άρρωστο τρόπο. Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να προσέχουν τον εαυτό τους, είτε για να κάνουν παρέα με πιο γνωστούς ανθρώπους, είτε γιατί τους κορόιδευαν, είτε γιατί ήθελαν απλά να δείχνουν τα χαρακτηριστικά τους πιο έντονα.. Όσο περνούσαν τα χρόνια αυτό γινόταν πιο έντονα.. Οι σχέσεις των ανθρώπων γέμιζαν ζήλια, ανασφάλεια, λόγω του ότι άνδρες και γυναίκες έδιναν περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Γυναίκες και κοπέλες γεμάτες ανταγωνισμό η μια εναντίον της άλλης, άνδρες γεμάτοι ανταγωνισμό για το ποιος θα βρει την πιο όμορφη γυναίκα ή το ποιος θα έχει τις περισσότερες.

Η αρχή μιας αρρώστιας ή μάλλον πανδημίας που δεν σκότωνε το σώμα, αλλά την ψυχή όσο ο χρόνος περνούσε.. Η κάθε εποχή είχε και διαφορετική εφηβεία.. Και η κάθε εποχή έδινε και διαφορετικές σκέψεις και στόχους σε αγόρια και κορίτσια, που τότε η αθωότητα τους, κρατούσε περισσότερα χρόνια απο ότι τώρα. Οι ψυχές άρχισαν να επισκιάζονται απο μια ανάγκη μικρών και μεγάλων να κάνουν εντύπωση σε άλλους και να κρύβουν συναισθήματα, στόχους και γούστα διότι '' δεν ήταν της μόδας''.

Διακριτικά , σταθερά και αποτελεσματικά λοιπόν, κατάφεραν να κάνουν τους ανθρώπους άβουλα, αδύναμα πλάσματα, που θέλουν να αλλάζουν το σώμα τους, αλλά και όλο τους το είναι, θέλοντας να μοιάζουν σε διάσημους, πιστεύοντας πως θα είναι κάτι παραπάνω σε αυτήν την κοινωνία.. Όλα αυτά τα χρόνια όσες αλλάγες κι αν έγιναν, ένας απο τους χειρότερους εχθρούς, που πιστεύουν πως έχουν οι άνθρωποι, είναι η ονομαζόμενη μοναξιά.. Αν ήσουν διαφορετικός δεν είχες κανέναν, σε έδειχναν με το δάχτυλο, είτε για αυτά που φοράς, είτε για το σώμα σου, είτε για το πρόσωπό σου και για το πόσα λεφτά έχεις στην τσέπη σου.. Όλοι περάσαμε τέτοιες καταστάσεις ειδικά στην εφηβεία μας. Πράγματα που μας προκάλεσαν κόμπλεξ και ανασφάλειες γι' αυτό που είμαστε..

Ας περάσουμε στο σήμερα λοιπόν... Η γυναίκα πάντα ήταν η πρώτη που θα ''χτυπήσουν'' σε θέμα ομορφιάς απο πολύ παλιά μέχρι και το 2016.. Ασταμάτητα βγαίνουν καλλυντικά, ρούχα και ''πατέντες'', που είτε θα σε κάνουν να δείχνεις λεπτότερη, είτε ομορφότερη για να μπορείς να κυκλοφορείς έξω και να μην περνάς απαρατήρητη.. Η γυναίκα αν δεν είναι καλοντυμένη, με φτιαγμένα μακριά μαλλιά, μεγάλα χείλη, μεγάλα μάτια, και σώμα σε σωστές αναλογίες, θεωρείται ''ακατάλληλη'' διότι υπάρχουν ομορφότερες.. Στους άνδρες συμβαίνει το ίδιο.. Άνδρες που θέλουν να φτιάξουν την ζωή τους, αλλά δεν έχουν υποτίθεται, αυτά που θέλουν κάποιες γυναίκες εκεί έξω.. Λεφτά, ωραίο σώμα κλπ κλπ..

Είμαστε στον Δεκέμβρη του 2016, με ανθρώπους γύρω μας που δεν αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να γίνουν κάτι άλλο.. Κοριτσάκια που ντύνονται προκλητικά απο τα 12 τους χρόνια, που θέλουν να κάνουν σχέσεις απο τα 11, που βάφουν το καθαρό όμορφο δέρμα τους, αλλά και την αθώα τους ψυχή με τα στάνταρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που σκοπός της ήταν να μισήσουμε τον εαυτό μας, πρώτα απ' έξω και μετά απο μέσα, χωρίς να το καταλάβουμε.. Η ψυχή σου είσαι εσύ .. Αυτό δεν θέλουν... Γιατί η ψυχή δεν νικιέται, δεν φθείρεται, δεν είναι άσχημη και δεν είναι ίδια, αλλά μοναδική.. Η ψυχή καθρεπτίζεται στα μάτια, στο χαμόγελο.. Κι ας γεννήθηκαν κάποιοι και κάποιες με ''προβλήματα'' που τους κάνουν να νιώθουν άσχημα και να ντρέπονται να κυκλοφορούν. Δεν φταίνε αυτοί που οι άνθρωποι εκεί έξω είναι άρρωστοι και πολλοί απο αυτούς δέχονται δαιμονικές επιρροές για να υποβιβάσουν αθώους ανθρώπους.

Πλαστικές γυναίκες γεμάτες μπότοξ, ψεύτικο στήθος, ψεύτικα μαλλιά, χείλια, κοιλιά και πολλά άλλα.. Κι όμως, δυστυχώς, θεωρούνται τέλειες απο απλούς άνδρες που θα ρωτήσεις στον δρόμο.. Διότι εκεί έξω κανείς ανθρωπος δεν είναι συνειδητοποιημένος. Κι αυτές οι γυναίκες δεν είναι τίποτα παραπάνω απο καλοφτιαγμένες κούκλες έτοιμες να χρησιμοποιηθούν απο τα ''αφεντικά'' αυτού του κόσμου, για μια αποτελεσματική πλύση εγκεφάλου σε γυναίκες κι άνδρες όλων των ηλικιών. Κορίτσια ανήλικα και ενήλικα ρισκάρουν τη ζωή τους και την υγεία τους κάνοντας πλαστικές, για να μοιάσουν κυριολεκτικά σε κούκλες που πουλάνε στα παιχνιδάδικα.. Λίγο να ψάξετε θα βρείτε φοβερά πράγματα για άνδρες και γυναίκες.

Παρατηρώ παιδιά να θέλουν να μεγαλώσουν πολύ απότομα εξωτερικά, να βρίζουν, να φοράνε ότι είναι στην μόδα κι ας είναι άσχημο και γελοίο και να είναι όλα μεταξύ τους ίδια.. Καμία πρωτοτυπία ή διαφορετικότητα. Είμαι πολύ αυστηρή σε ότι αφορά διασημότητες ή απλούς ανθρώπους που προκαλούν, καλώς ή κακώς.. Γιατί απλά, ξέρω τι θέλουν να πετύχουν κοροιδεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους.. Μια τεράστια προπαγάνδα έχει στηθεί μέσα στην μουσική βιομηχανία, όπως και σε ταινίες. Διάσημες και διάσημοι που δεν φοράνε σχεδόν τίποτα και έτσι παιδιά και μεγάλοι γεμίζουν με σεξουαλικούς λογισμούς, γούστα και φαντασιώσεις, που πραγματικά εξαφανίζουν την αθωότητα, την αγάπη και αρρωσταίνουν το μυαλό μέσα απο το υποσυνείδητο.

Παλιά οι σκηνές ερωτικού περιεχομένου ήταν ταμπού και τώρα αν δεις κάτι που δεν έχει ερωτικές σκηνές απορείς και ψάχνεσαι.. Ο ρομαντισμός είναι πια ένας μύθος και παρουσιάζεται μέσα απο ταινίες ή τραγούδια για να προσελκύσει πιο πολύ τις γυναίκες που ελπίζουν ακόμα σε κάτι τέτοιο, αλλά κάνει αντιθέτως τους άνδρες να γελούν. Εκεί βέβαια περνούν τα δικά τους μηνύματα για να καταλήξουν στο ίδιο αποτέλεσμα.. Το αποτέλεσμα αυτό είναι να κάνουν τους περισσότερους άνδρες να κυνηγούν ένα κομμάτι ωραίο κρέας και τις περισσότερες γυναίκες να το αποδέχονται, είτε απο απελπισία, είτε επειδή τους αρέσει πολύ να είναι προκλητικές και να τα έχουν όλα στα πόδια τους.

Υπάρχει κάτι όμως που όλοι και όλες έχουν ξεχάσει. Πιστεύετε πως αυτά τα σώματα τα προβληματικά, τα φθαρτά, μας τα έδωσε ο Θεός;;; Πως γίνεται ο άφθαρτος Θεός να έφτιαξε κάτι φθαρτό, που εκτός αυτού δίνει στους ανθρώπους άσχημα συναισθήματα κομπλεξισμού , ανασφάλειας, φόβου και απογοήτευσης;;; Έσυ που κοιτάς αυτό το πρόσωπο κάθε πρωί στον καθρέφτη, μην νομίζεις πως είσαι εσύ. Εσύ δεν είσαι μια μάζα σάρκας, δεν είσαι τα μαλλιά που χτενίζεις, δεν είσαι πρόσωπο που κοιτάς και λες ''είμαι άσχημος/η '' ή '' είμαι όμορφος/η''.. Είσαι κάτι μοναδικό, κάτι που το μυαλό σου δεν μπορεί να πιάσει, κάτι άφθαρτο μέσα σε ένα σώμα με ημερομηνία λήξης, κάτι που ο Θεός έφτιαξε με άπειρη αγάπη, κάτι που μπορεί να είναι πανέμορφο ή και άσχημο ανάλογα με τις πράξεις σου.

Θέλω να απευθυνθώ προσωπικά στον καθένα, χωρίς να λογαριάσω φύλο ή ηλικία.. Η ομορφιά που έχεις κρυμμένη μέσα σου δεν συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ μέσα σε αυτόν τον κόσμο.. Δεν χρειάζεσαι ανθρώπους να σου πουν αν αξίζεις, Δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι που είσαι διαφορετική/ός γιατί είναι καλύτερο απ' το να είσαι ίδιος με εκατομμύρια ανθρώπους. Ό,τι σου βάζει λογισμούς ή άφησέ το στην άκρη ή εκπαίδευσε τον εαυτό σου για να μην σε επηρεάζει. Δες, ψάξε, διάβασε, μάθε και βγάλε απ'έξω την αιώνια ομορφιά σου, που δεν καταστρέφεται με τον χρόνο. 'Ολα αυτά τα στάνταρ που σου μαθαίνουν απο παιδί, αλλαξέ τα και φτιάξε δικά σου στάνταρ, δικά σου '''πιστεύω'', δικά σου ''θέλω''.. Γιατί το ταξίδι σου εδώ είναι μόνο δικό σου και κανενός άλλου ανθρώπου.

Μείνε όπως είσαι, γιατί αυτό είναι δύναμη ψύχης. Αύριο μπορεί να μην ζούμε, που σημαίνει πως αυτό το σώμα θα μείνει εδώ και θα καταστραφεί δια παντός, γιατί ο μόνος λόγος που φτιάχτηκε είναι για να δοκιμαστείς μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να μοιάσεις σε κανέναν ''επιτυχημένο'' αυτού του κόσμου, γιατί κι αυτός όταν φύγει θα αφήσει εδώ και την επιτυχία και το σώμα του και τα πλούτη του. Ο ίδιος ο Θεός ενσαρκώθηκε κι ήρθε να μας πει πως όλα εδώ είναι ψεύτικα και δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να στεναχωριόμαστε για τίποτα, γιατί μια μέρα θα φύγουμε. Όποιος δεν θέλει να μάθει την αλήθεια πέφτει μέσα στον λάκκο με δική του βούληση. Όποιος όμως έχει την τιμή να την μάθει και την δεχθεί, θα σωθεί.

Κράτησε λοίπον την αλήθεια σαν φυλαχτό, γιατί είναι η προστασία σου κι οδηγός σου σε αυτό το ταξίδι είναι μόνο ο Χριστός και κανένας άνθρωπος. Διότι μόνος σου έρχεσαι και μόνος σου φεύγεις. Κρατήστε την αθωότητα σας, γιατί όταν την χάσετε θα την θέλετε πίσω. Ο Χριστός σε αγαπάει όπως είσαι και ποτέ δεν θα σε κοροιδέψει, ούτε θα σε συγκρίνει. Κυνήγα την γνώση και να ξέρεις, πως μετά τα κενά σου θα γεμίσουν και δεν θα νοιάζεσαι για τα ανούσια της καθημερινότητας. Αγάπα και αγάπησε γιατί τα σώματα χάνονται... Οι ψυχές ΠΟΤΕ...
ΙΧΝ
ΜΙΧΑΕΛΑ

loading...
loading...