Μάθε να σηκώνεσαι όταν πέφτεις

14 Δεκ, 2017

Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι φωτιά,

φωτιά που δεν σβήνει όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις της ζωής. Πολλές φορές πέφτουμε, γιατί δεν αντέχουμε την πίεση. Άλλες φορές προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πέσει, ενώ οι πράξεις μας και οι σκέψεις μας δείχνουν ότι είμαστε μαύρα χάλια.

Όταν νιώθουμε ανασφαλείς και μόνοι μέσα στο σκοτάδι, όταν μας κυριεύει η απελπισία και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά, δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την καταστασή μας. Πολλοί θα πούνε ότι μια προσευχή και μόνο θα τους βγάλει αμέσως από αυτή την άσχημη φάση, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Άπαξ και η απελπισία κυριεύσει τον άνθρωπο τίποτα δεν μοιάζει να τον βοηθάει να ξεφύγει εκείνη την στιγμή. Φταίει ο Θεός για αυτό; Όχι, είναι η απάντηση, το θέμα είναι ότι εκείνη την στιγμή κάνουμε προσευχή απλά για να κάνουμε, απλά επειδή δεν έχουμε διάθεση πρώτα να προσπαθήσουμε να κουνήσουμε το μυαλό μας μόνοι μας και να καταλάβουμε τι πάει στραβά. Έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η θέληση.

Ωραία λέξη η θέληση αλλά πως την αποκτάς; Πως θα αλλάξει η ψυχολογία σου στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου; Θα πιστέψεις ξαφνικά με όλη σου την καρδιά στον Θεό; Θα πιστέψεις με όλη σου την καρδιά στον εαυτό σου; Παραμύθια. Η πίστη δεν έρχεται επειδή την αποζητάς σε μια δύσκολη στιγμή όπως γίνεται στις ταινίες που την πιο κατάλληλη στιγμή όλα λύνονται με τον πιο αφάνταστο τρόπο. Στην ζωή πρέπει να κάτσεις να τα βάλεις όλα κάτω, ένα-ένα και να δείς τι φταίει. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή που να λύνει όλα τα προβλήματα ή το δικό σου πρόβλημα ιδιαίτερα. Ένα είναι το σίγουρο, ότι περνάς κάτι δύσκολο και δεν σε σκότωσε, υπάρχεις ακόμα έστω και πληγωμένος. Δεν είναι δύναμη αυτό; Να είσαι πληγωμένος και πονεμένος όμως ακόμα να ζείς;

Την στιγμή που θα αφήσεις πίσω σου τους πόνους σου θα έχει γίνει η αρχή ώστε να αποκτήσεις ατσάλινη θέληση. Είναι καλό να ζητάς βοήθεια έστω και από ανθρώπους, οι οποίοι ίσως σου δώσουν θετικά ερεθίσματα, αλλά να θυμάσαι, ότι αν θέλεις να είσαι κύριος του εαυτού σου, θα πρέπει να μάθεις να σηκώνεσαι μόνος σου όταν πέφτεις, γιατί μια μέρα ίσως χρειαστεί να σηκώσεις και τον εαυτό σου και όλους τους υπόλοιπους μαζί!

Μην περιμένεις ότι κάποιο άρθρο σαν και αυτό θα σου βάλει μέσα στο μυαλό αυτό που πρέπει να κάνεις. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο, υπάρχει μόνο η υπενθύμιση ότι έχεις την δυνατότητα να μετατραπείς σε κάτι σπουδαιότερο από αυτό που είσαι τώρα.

Alex Ri

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 23:15
loading...
loading...