Υπάρχει ένα χρήσιμο εργαλείο και το ονομάζουμε...

27 Μαρ, 2018

Ξεπούλησαν την χώρα σου, σε φτύνουν σαν άνθρωπο, σε κοροιδεύουν και στο λένε.

Διακινούν ανθρώπους για λίγα χρήματα, ναρκωτικά για πολλά χρήματα και ιδέες τζάμπα χωρίς χρήματα. Σου παίρνουν το σπίτι, τα όνειρα και την ζωή σου ολόκληρη. Εσύ τι κάνεις; Κλαίς και πάλι κλαίς, τα ανέχεσαι όλα γιατί εσύ είσαι μέρος του προβλήματος.

Πόσες φορές είδες να συμβαίνουν αδικίες και δεν έκανες τίποτα; Ας λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν είσαι πολύ καλύτερος από τους δολοφόνους. Αναρωτήσου λίγο, αφόπλισες αυτόν που πήγε να πατήσει την σκανδάλη; Μίλησες όταν έβλεπες τους μαστρωπούς να χτυπάνε τις πόρνες που έχουν στην δούλεψη τους; Πήρες τηλέφωνο την αστυνομία ποτέ όταν είδες τον γονέα τέρας που στέλνει το παιδί του να βγάλει χρήματα μέσα στο κρύο; Έλα τώρα μην μου πείς ότι δεν τα έχεις παρατηρήσει ποτέ όλα αυτά, ξέρεις είναι εκείνοι οι 'γονείς' που αράζουν στην επόμενη γωνία και παρακολουθούν αν το παιδί τους κάνει καλή δουλειά. Λοιπόν ποιές χαμένες πατρίδες, ποιές αδικίες και ποιοί διεφθαρμένοι άνθρωποι σου φταίνε;

Υπάρχει ένα χρήσιμο εργαλείο και το ονομάζουμε καθρέφτη. Έχεις παρατηρήσει πόσο πολύ σε αγγίζουν τα διάφορα βιντεάκια που βλέπεις τα οποία περιγράφουν τον ανθρώπινο πόνο; Μην μου πείς ότι δεν έχεις συγκινηθεί έστω και μια φορά με κάποια ταινία που είδες. Έξω από την οθόνη του σινεμά ή του υπολογιστή ή της τηλεόρασης τι γίνεται όμως; Άνοιξε μια μέρα το παραθυρό σου και δες τι γίνεται. Πόνος, δράματα, αίμα, βία, ψευτιά και εσύ κλαίς επειδή βλέπεις ηθοποιούς που υποδύονται αυτά που βλέπουν τα μάτια σου ή μάλλον που θα έπρεπε να βλέπουν. Την κατάλαβες την πραγματικότητα; Χρήσιμο εργαλείο ο καθρέφτης λοιπόν.

HellenicR@ge

loading...
loading...