Ζήσε στο ΤΩΡΑ!

15 Αυγ, 2018

Κάτι απλό,που όλοι ξεχνάμε.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει το αύριο, ούτε καν η επόμενη στιγμή, και το παρελθόν αποτελεί κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει επ’ ουδενί λόγω να αδιαφορούμε για το αύριο, ούτε να μην βλέπουμε τα πλούσια διδάγματα που πήραμε στο παρελθόν και να μη μαθαίνουμε από αυτά για να γινόμαστε καλύτεροι. Το θέμα είναι να μην ξεχνάμε το τώρα, ζώντας σε αναμνήσεις του χθές ή σε ένα «αύριο” που ακόμη δεν έχει έρθει.

Για παράδειγμα όλοι έχουμε βγεί μια βόλτα και αντί να περνάμε καλά την στιγμή εκείνη σκεφτόμαστε την αυριανή μέρα στη δουλειά, το τι δουλειές έχουμε σπίτι όταν γυρίσουμε και κάπως έτσι οι στιγμές περνούν χωρίς να προσέχουμε τι συμβαίνει στο τώρα.
Χωρίς να ζούμε στο τώρα, που είναι και το μόνο σίγουρο κατά κάποιο τρόπο, αφού την επόμενη στιγμή δεν μας την εγγυάται κανείς. Μιλάμε για πολύ απλά πράγματα της καθημερινότητας σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο που αφορούν το να δίνουμε αγάπη γύρω μας.

 Στο τώρα, μπορούμε με τον τρόπο του ο καθένας και η καθεμία, να αφαιρέσουμε βάρος από τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, λέγοντας τους μια καλή κουβέντα, μιλώντας μαζί τους, δείχνοντας οτι κάποιος είναι εκεί γι’ αυτούς. Στο τώρα μπορούμε να κάνουμε πολλά, ας μην το ξεχνάμε. Οι περισσότερες ψυχές δυστυχώς, φεύγουν από τον κόσμο αυτό, δίχως να έχουν καν ζήσει. Δίχως να ονειρεύονται, δίχως να έχουν αισθανθεί την τόσο μεγάλη χαρά, δύναμη και ζεστασιά που δίνουν αυτά τα πολύ πολύ μικρά πράγματα που εξακολουθούν να προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο αυτό. Τι περιμένουμε λοιπόν ;;;

Καλό το παρελθόν, το οποίο μπορεί να μας διδάσκει, καλό και το αύριο που μπορεί να φέρει προσδοκίες και ελπίδες, όμορφα και τα όνειρα μας. Το παρόν όμως είναι το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή, ας το ζήσουμε όπως νιώθουμε, χωρίς φόβο, χωρίς άγχος, γιατί την επόμενη στιγμή μπορεί να μην υπάρχουμε καν στον ψεύτικο αυτό κόσμο. Ας δώσουμε βάση στο τώρα λοιπόν στα λεγόμενα μικρά πράγματα της ζωής αυτής που αξίζουν. Ένα χαμόγελο,μια όμορφη στιγμή, μια αγκαλιά, ένας ζεστός λόγος αγάπης. Δεν χρειαζόμαστε και περισσότερα ώσπου να φύγουμε.

Αυτό το πολύ απλό, να προσφέρουμε αγάπη, μας είπε ο Χριστός μας, είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για την σύντομη παραμονή μας στον κόσμο αυτό. Αυτή είναι η πεμπτουσία, η Αγάπη, αφού και όλη την γνώση να έχει κάποιος χωρίς αγάπη είναι άδειος, ένα τίποτα.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

R.DΕΛH

loading...
loading...