Συντριβή του ISIS στο Ιράκ - Μένει μόνο μια συνοικία της Μοσούλης στα χέρια των ισλαμιστών (βίντεο)

14 Ιουν, 2017

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

To οριστικό τέλος του ISIL στο Ιράκ απέχει μόλις... μια συνοικία καθώς ο ιρακινός Στρατός έχει απελευθερώσει ολόκληρη την μητρόπολη της Μοσούλης μετά από τρία χρόνια κατοχής της πρωτεύουσας της επαρχίας της Nineveh πλην του ιστορικού κέντρου!

Σύμφωνα με το ιρακινό ΥΠΑΜ το ISIS έχει ακόμα παρουσία στο Old Mosul District μέσα στην πόλη μετά 6 μήνες συνεχόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής του «Χαλιφάτου» μόλις οι μαχητές του εξοντωθούν στην Μοσούλη (ο ιρακινός Στρατός δεν παίρνει αιχμαλώτους και τους σκοτώνουν ανεξάρτητα αν παραδίδονται ή όχι, καθώς η ανεπίσημη εντολή είναι να μην δειχτεί κανένα έλεος στους συγκεκριμένους λόγω της τρομακτικής βαρβαρότητας που επέδειξαν σε άντρες, γυναίκες, παιδιά και ιστορικές αρχαιότητες) αμέσως οι ιρακινές ΕΔ θα στραφούν κατά του εναπομείναντος προπύργιου του Tal ‘Afar στην επαρχία της Nineveh

Κάτι που θεωρείται πολύ πιο απλό προς επίτευξη καθώς η Μοσούλη είναι μια τεράστια πόλη 2.000.000 κατοίκων

Μόλις ελευθερωθεί και η περιοχή του Tal ‘Afar ουσιαστικά το ISIS θα πάψει να είναι ενεργό στην χώρα του Ιράκ και θα έχει μόνο διάσπαρτες συμμορίες στην ιρακινή επικράτεια οι οποίες όμως δεν αποτελούν βάσιμη απειλή για τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Πολλοί διέφυγαν ήδη στην Συρία για να πολεμήσουν και εκεί, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για αυτούς και σε αυτήν την χώρα.

 

Ο Μ.Άσαντ βρίσκει χιλιάδες πολίτες πλέον από τις απελευθερωθείσες περιοχές για να επανδρώσει τον ταλαιπωρημένο συριακό Στρατό που αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα λειψανδρίας αφού στην συντριπτική του πλειοψηφία επί πέντε έτη στηρίχθηκε αποκλειστικά σε Αλεβίτες και Ελληνορθόδοξους οι οποίοι και αποτελούν μόλις το 20% του πληθυσμού.

Τώρα όμως χιλιάδες άνδρες σπεύδουν να πολεμήσουν με μίσος κατά των ισλαμιστών μετά τα όσα είδαν κατά την διάρκεια της κατοχής που υπέστησαν από το ISIS.

Ήδη η Δαμασκός έχει «ενεργοποίησει» επιχειρησιακά Ταξιαρχίες που είχαν πάψει να υφίστανται εδώ και χρόνια. Η συντριβή του ISIS στο Ιράκ θα διακόψει και την αποστολή ενισχύσεων στο ISIS της Συρίας.

Ράκκα, Ντέιρ Εζόρ, Ντέραα θεωρείται ότι θα ανακαταληφθούν στους επόμενους μήνες από Κούρδους και συριακό Στρατό.

Το μόνο «γκρίζο» σημείο θα είναι η επαρχία της Ιντλίμπ όπου παραμένει υπό την κατοχή των «άλλων» ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και της Τζάϊς Αλ Ισλάμ

            

                

                 

          

             

(el)

loading...
loading...