Το μήνυμα που έστειλε προ ημερών ο Πούτιν και η σημερινή κατάσταση (Βίντεο)

15 Απρ, 2018

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός τακτικιστής αλλά και οραματιστής.

Βλέπει ότι η ανθρωπότητα δεν βαδίζει στον σωστό δρόμο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι για να μείνεις στην εξουσία πολλές φορές πρέπει να «παίξεις» βρώμικα. Φαίνεται να αναγνωρίζει πλήρως την σκακιέρα και παίζει για να κερδίσει.

Εννοείτε ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας του μπροστά όπως θα έπρεπε να κάνουν οι ηγέτες όλου του κόσμου αλλά φροντίζει να ενημερώνει και την ανθρωπότητα.

 

Το μήνυμα που έστειλε ο Πουτιν την Τετάρτη όπως διαβάσατε στο El, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής νέων πρεσβευτών στη Ρωσία:

Η κατάσταση των παγκόσμιων προκλήσεων δεν προκαλεί τίποτε άλλο παρά ανησυχίες, η κατάσταση στον κόσμο γίνεται όλο και πιο χαοτική.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι διεθνείς σχέσεις θα εισέλθουν σε μια εποικοδομητική πορεία. Ελπίζω ότι όλο το παγκόσμιο σύστημα θα γίνει πιο σταθερό και προβλέψιμο.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ενίσχυση της παγκόσμιας αλλά και της εσωτερικής ασφάλειας και θα αναλάβει πλήρως τις διεθνείς ευθύνες που έχει. Η Ρωσία έχει στόχο να αναπτύξει τη συνεργασία με τους εταίρους της σε εποικοδομητική βάση.

Θα επιδιώξουμε μια θετική, προσανατολισμένη στο μέλλον ατζέντα για ολόκληρο τον  κόσμο και εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τη σταθερή ανάπτυξη, την ευημερία και την άνθηση της ανθρωπότητας.

 

Ανάλυση του μηνύματος

Στο πρώτο σκέλος του μηνύματός του, αναφέρεται στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην Συρία αλλά και γενικότερα στην Μέση Ανατολή. Η παγκόσμια σταθερότητα απειλείτε από τις προκλητικές ενέργειες των δυτικών οι οποίοι έπληξαν (έστω και «χαλαρά») την Συρία.

Σε μια δεύτερη πιο ψύχραιμη προσέγγιση, ο Πούτιν γίνεται πιο θετικός και αυτό μας βάζει στην σκέψη ότι τα έχει βρει με τον Τραμπ , πράγμα που είναι και η αλήθεια αφού και τους δύο τους στηρίζουν τα ίδια…συμφέροντα.

Παράλληλα στο τρίτο σκέλος του μηνύματος, μας λέει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει να κυνηγάει τα συμφέροντα που έχει είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Με λίγα λόγια δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν τα συμφέροντα της Ρωσίας δεχτούν πλήγματα.

Στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του μηνύματος, βρίσκεται όλο το νόημα γιατί κάνει λόγο για την ανάγκη ένωσης όλου του κόσμου, όχι με σκοπό να επιτευχθεί η Παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης, αλλά με σκοπό να «ενωθεί» η ανθρωπότητα κάτω από την σκέπη της Παλαιάς Τάξης Πραγμάτων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε.

Προσοχή!

Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και ο Πούτιν υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά τουλάχιστον μας λέει κάποια πράγματα τα οποία ισχύουν.

Συμπέρασμα:

Όλοι οι ηγέτες μας προειδοποιούν για μια γενικευμένη σύρραξη εμμέσως πλην σαφώς. Όπως διαβάσατε και παραπάνω ο Πούτιν υποστηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά μας προειδοποίησε για το που βαδίζουμε σαν ανθρωπότητα. Είναι σίγουρο ότι γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Άλλωστε η επίθεση κατά της Συρίας μας έδειξε ότι τα πράγματα είναι ρευστά.

loading...
loading...