Απίστευτη δήλωση Υπουργού: Μην μιλάτε για συσσίτια στα σχολεία, είναι ντροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

19 Μαϊ, 2017

"Άναψε" η συζήτηση στη Βουλή όταν στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σχολικά γεύματα.

Πεδίο αντιπαράθεσης και μάλιστα έντονης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε χθες το βράδυ στη Βουλή η χρηματοδότηση για την σίτιση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών.

Όταν η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέβηκε στο βήμα, αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Τα δύο δισ. ευρώ αντίμετρα αιμοδοτούν το νέο κράτος προστασίας που στήνουμε και εμείς θα είμαστε εδώ και αυτό θα το υλοποιήσουμε".

Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ελληνικών οικογενειών για τα γεύματα στήριξης, η ίδια κατηγόρησε τόσο τα ΜΜΕ όσο και τη ΝΔ για ρεσιτάλ ψευδολογίας, λέγοντας πως είναι ντροπή να αποκαλούνται "συσσίτια" τόσο τα σχολικά γεύματα όσο και τα οικογενειακά.

"Το 50% των οικογενειών θα έχουν σχολικά γεύματα. Ντροπή σας να τα λοιδορείτε. Γιατί τα σχολικά γεύματα δημιουργούν τις αρχές της συντροφικότητας των παιδιών. Ντροπή σας, οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων, να μιλάτε για συσσίτια, όταν εσείς τα λέγατε γεύματα στα κολέγια".

     

Αναφορά επί τούτου έκανε αργότερα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως είναι...απαξιωτικό να αποκαλούνται "συσσίτια" τα έκτακτα αυτά γεύματα, τα οποία μάλιστα θα καθιερωθούν και θα αυξηθούν στα σχολεία όλης της χώρας. 

Αυτή είναι η "αξιοπρέπεια" που προωθείται συνεχώς από την κυβέρνηση; 

(el)

 

loading...
loading...