Το «Athens Pride» ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη!

14 Ιουν, 2017

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» "Thessaloniki Pride" στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 15.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να συμμετέχουν στις τετραήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:30 στον Λευκό Πύργο με τη μεγάλη παρέλαση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι να υπενθυμίσει πως κάθε άτομο έχει δικαίωμα να υιοθετεί και να συμπεριφέρεται με όποια ταυτότητα και έκφραση φύλου το αντιπροσωπεύει, σεβόμενο το ανάλογο δικαίωμα και των υπολοίπων.

"Στερούμαστε βασικών δικαιωμάτων, όπως η σύναψη πολιτικού γάμου και η υιοθεσία παιδιού. Οι LGBTI στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας. Αντιμετωπίζουν bullying από μερίδα της κοινωνίας, από το σχολείο μέχρι τους χώρους εργασίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε πως η ουσία του Pride είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. "Αυτή η διαφορετικότητα έχει χαρακτηριστεί παρά φύση ανά καιρούς. Πιστεύω θα αργήσει η καθολική αποδοχή των δικαιωμάτων, εξαιτίας παραγόντων, όπως η Εκκλησία", υπογράμμισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: "Συχνά ακούμε φωνές οι οποίες είναι αντίθετες στην συγκεκριμένη παρέλαση. Αυτό είναι πρόβλημά τους. Έτσι ακριβώς μπορούν να είναι αντίθετοι προς τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις".

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες, ομοφυλόφιλους και μη, να συμμετάσχουν το Thessaloniki Pride. "Ο αέρας της κοινωνικής ελευθερίας πνέει στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί", ανέφερε ο ίδιος.

newsone

loading...
loading...