Αποκάλυψη! Το «στρατιωτικό» οπλοστάσιο των Ρομά - Κίνδυνος «εμφυλίου» (βίντεο)

14 Ιουν, 2017

Της Λίνας Ακριβοπούλου

Ο τραγικός θάνατος του 11χρονου Μάριου αλλά και οι συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Μενιδίου δείχνουν την ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, η οποία μάλιστα τείνει να εξελιχθεί ακόμη και σε «εμφύλιο». Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι ότι ακόμη και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή ως «άβατο».

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε «φαβέλα» όπου οι λαθρέμποροι όπλων και ναρκωτικών οργιάζουν ανεξέλεγκτα, στα πρότυπα των Εξαρχείων, με δυσκολία πρόσβασης των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν τις δραστηριότητές τους καθώς εκεί επικρατούν οι άγραφοι νόμοι των Ρομά.

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει δεδομένου ότι από τη μια πλευρά εξαγριωμένοι κάτοικοι (περίπου 200 άτομα) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ξέφυγαν από την ειρηνική πορεία και προσπάθησαν να επιτεθούν στα σπίτια των Ρομά, ενώ από την άλλη πλευρά οπλισμένοι Ρομά κάνουν περιπολίες προκειμένου να υπερασπιστούν στις περιουσίες τους.

«Στρατιωτικό» οπλοστάσιο των Ρομά

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρομά στο Μενίδι έχουν στην κατοχή τους πάνω από 2.000 αυτόματα και ημιαυτόματα όπλα, μεταξύ των οποίων, ΑΚ-47, επαναληπτικές καραμπίνες, πιστόλια των 9 χλστ. και των 0,45», αλλά και 38άρια, εκατοντάδς χιλιάδες σφαίρες όπως και δεκάδες χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με ασφαλή πηγή της ΕΛΑΣ «Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό, αλλά και το είδος των όπλων. Σίγουρα είναι πάνω από δύο χιλιάδες. Εχει αναφερθεί και η ύπαρξη περίστροφων 0,357» Magnum. Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη. Μόνο τώρα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν βγει τουλάχιστον 500 όπλα από τις κρύπτες και κυκλοφορούν στους δρόμους.

Μια μαζική είσοδος αστυνομικών δυνάμεων θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα αφού όλοι θα πυροβολούσαν όλους. Θα είχαμε κανονικές οδομαχίες. Και το κακό με τους Ρομά είναι ότι πυροβολούν πολύ εύκολα, χωρίς να υπολογίζουν συνέπειες! Πρέπει να κάνουμε σποραδικές τακτικές επισκέψεις και να τους αποδυναμώσουμε σιγά-σιγά. Τα κεφάλια τα ξέρουμε.

Στο αναθεωρημένο σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική περιλαμβάνει καθημερινές περιπολίες στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα αλλά θα έχουμε απώλειες. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Εχουμε πέσει επανειλημμένα σε ενέδρες Ρομά, κυρίως όταν πλησιάζουμε τους αρχηγούς που κάνουν το εμπόριο των ναρκωτικών και των νοθευμένων ποτών. Δεν είναι μόνο θέμα αριθμού ανδρών που θα διαθέσουμε, αλλά και απωλειών. Ελπίζω η πολιτική ηγεσία να είναι έτοιμη ακόμα και γα νεκρούς, εκατέρωθεν. Αλλά ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά…»

Δείτε βίντεο που καταγράφουν την έκρυθμη κατάσταση στο Μενίδι:

          

          

          

            

(el)

loading...
loading...