Απόφαση με πολλά ερωτηματικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης

07 Αυγ, 2017

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Θεσσαλονίκη προχωρά στο μέλλον, το οποίο οργανώνεται ενδελεχώς και μεθοδικώς σε όλον τον κόσμο.

Αυτό που σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο Δήμος της πόλης είναι ένα καινούργιο σύστημα, με σύγχρονες ηλεκτρονικές μπάρες, το οποίο θα αναγνωρίζει το ειδικό σήμα πάνω στα οχήματα και θα λειτουργεί στα πρότυπα του e-pass στους σταθμούς διοδίων.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί στους πιο σημαντικούς πεζόδρομους του κέντρου της πόλης, προκειμένου, όπως λένε, να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη στάθμευση.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε:

 «Σε σημεία πολύ σημαντικά όπως είναι η νέα Παραλία, τα Λαδάδικα και όλοι οι πεζόδρομοι, σε όλους αυτούς τους δρόμους, και κυρίως στους κεντρικούς, θα τοποθετηθούν σύγχρονες ηλεκτρονικές μπάρες οι οποίες θα μπορούν να διαβάζουν το σήμα του κατόχου του οχήματος».

«Όλα τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών θα είναι εφοδιασμένα με τις ανάλογες κάρτες εισόδου όπως αυτά της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, τα απορριμματοφόρα κ. ά.». πρόσθεσε.

Επιπλέον, αυτόματα πασσαλάκια θα αποκλείουν και θα επιτρέπουν, ανάλογα με το όχημα, την είσοδο και τη στάθμευση στους πεζόδρομους του κέντρου, ενώ ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η τήρηση της νομιμότητας θα ελέγχεται πολύ αυστηρά.

Θα υπάρξει δε νυχτερινό ωράριο φορτοεκφορτώσεων, με σκοπό να υπάρξει αποσυμφόρηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι βραδινό σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Όλο το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα ελέγχει την τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα ελέγχουμε και τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης για να είναι ελεύθερες. Στο πυκνό ιστορικό κέντρο η στόχευση είναι να προβούμε σε παρεμβάσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την διέλευση και μόνο διερχόμενων οχημάτων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Σίγουρα απαιτούνται μέτρα αποσυμφόρησης του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων ελληνικών πόλεων.

Ωστόσο, αναρωτιόμαστε, όντες καλοπροαίρετα δύσπιστοι:

Το σύστημα αναγνώρισης του σήματος των οδηγών του οχήματος πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί; Θα παρακολουθούνται διαρκώς οι οδηγοί; Θα συλλαμβάνονται κατά αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα, πολίτες που θα χρωστούν στο Δημόσιο;

Η αυστηρή αστυνόμευση θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την τήρηση της οδικής τάξης και σιγά-σιγά θα κυκλοφορούν μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς στα κέντρα των πόλεων;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:17
loading...
loading...