Μέσω ΟΟΣΑ φέρνουν στην Ελλάδα την αχρήματη κοινωνία πιο κοντά (ΒΙΝΤΕΟ)

10 Μαϊ, 2018

Του Άρη Δημόπουλου

Οι τελευταίες οδηγίες που δόθηκαν από τον ΟΟΣΑ για το ελληνικό ζήτημα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις προτάσεις-σοκ για κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών και τη συνέχιση των "μεταρρυθμίσεων".

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ονειρεύεται πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα μέσα σε ένα "τελειοποιημένο" περιβάλλον αχρήματης κοινωνίας, προτείνοντας μάλιστα να γίνουμε...Αυστρία , Φιλανδία και Σουηδία το γρηγορότερο δυνατόν.

Τα παραπάνω κράτη, με πρωταγωνιστή τις σκανδιναβικές χώρες, φημίζονται για την κατάργηση των μετρητών που επιχειρούν εδώ και αρκετά χρόνια και μόνο η Σουηδία έχει καταφέρει να...αγγίξει το απόλυτο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Αυτό δίνει ώθηση στους υπέρμαχους της αχρήματης κοινωνίας να ρίξουν το φταίξιμο στους «φοροφυγάδες Έλληνες», αποφεύγοντας να εξετάσουν την κύρια αιτία της φοροδιαφυγής:

Τους παράλογα υψηλούς φόρους

Θυμίζουμε πως σε χώρες που προάγουν την αχρήματη κοινωνία, όπως η Φιλανδία, ο κάθε πολίτης που...τολμά να χρησιμοποιεί στις συναλλαγές του μετρητά,  φακελώνεται συνεχώς από το κράτος, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μέτρο της λήψης φωτογραφιών από εκείνους που κάνουν ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ!

Επί παραδείγματι στην Αυστρία, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν μετρητά για τις αγορές τους στην Αυστρία, αναγκάζονται από τις επιχειρήσεις (τις οποίες τις αναγκάζει το ίδιο το κράτος) να υπογράψουν ηλεκτρονικά στις αποδείξεις που εκδίδονται, αφήνοντας έτσι όπου και εάν πάνε το "στίγμα" τους.

Βλέποντας πως το μέτρο των στοχευμένων φοροαπαλλαγών αποκλειστικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα δεν λειτουργεί όσο θα ανέμεναν, στον ΟΟΣΑ μηχανεύονται νέες μεθόδους προκειμένου να...δελεάσουν τους πολίτες στην Ελλάδα να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα.

Μία εξ αυτών που προτείνουν για την Ελλάδα είναι και ο απόλυτος έλεγχος των πολιτών που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μετρητά και μάλιστα σε...απευθείας σύνδεση με τις φορολογικές αρχές!

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, πάνω 15,6 εκατομμύρια κάρτες κυκλοφορούν στην χώρα μας, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 5% σε σχέση με το τέλος του 2016.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, οι Έλληνες είχαν αυξήσει τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές κατά 22% σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο του 2016.

Προφανώς, παρά την...πρόοδο που έλαβε χώρα, μέσα και έξω από την Ελλάδα θέτουν ακόμη πιο μεγαλεπήβολους στόχους για την όσο το δυνατόν μείωση των συναλλαγών με φυσικό χρήμα. 

Και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα πάνε αρκετά καλά ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα.

Θυμηθείτε τι ισχύει ήδη για εκατομμύρια Έλληνες:

 

 

loading...
loading...