ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Περιβαλλοντική αστυνομία κατά της αιθαλομίχλης

15 Ιαν, 2017

Εφαρμογή έκτακτων «πράσινων» μέτρων αλά Ατζέντα 21 -  Υποψήφια και η Ελλάδα


 Στις αναρτήσεις του el.gr, σχετικά με τα προβλήματα αιθαλομίχλης στην Κίνα, είχαμε γράψει πως αναμένουμε έκτακτα «πράσινα» μέτρα στην χώρα της Άπω Ανατολής, τα οποία θα δοθούν ως «αναγκαστική λύση» στους πολίτες, που κατηγορούνται φυσικά ως υπαίτιοι όλων των προβλημάτων που δημιουργούνται από άλλους.

Ακόμα και υποτιθέμενοι «ψαγμένοι» θα δουν το τυρί, αλλά την φάκα ελάχιστοι.

Πράγματι, οι αρχές στο Πεκίνο ανακοίνωσαν την δημιουργία ενός νέου σώματος περιβαλλοντικής αστυνομίας προκειμένου να παταχθεί η παράνομη καύση απορριμμάτων στην πόλη, σε μία κυβερνητική, όπως χαρακτηρίζεται, απάντηση στην έντονη δημόσια οργή για τα συνεχιζόμενα προβλήματα της Κίνας με το νέφος.

Η «αστυνομία του περιβάλλοντος» είναι ένα από τα πολλά νέα σχέδια που ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου του Πεκίνο, Κάι Τσι, προκειμένου να καταπολεμηθεί, όπως ισχυρίζεται, το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης της πόλης.

«Αν και έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο, η ρύπανση του αέρα το χειμώνα εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Κάι σε τοπικά μέσα. «Γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος και να εντείνει την εποπτεία και τη λογοδοσία μέσα στο 2017».

Άραγε να περιμένουμε και στην Ελλάδα παρόμοιες αποφάσεις, την ώρα που πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την καύση ξύλων, από ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο, στις πόλεις και αύξηση της λεγόμενης αιθαλομίχλης;

Περιβαλλοντική αστυνομία τζακιών που θα ελέγχει τις καμινάδες με πραγματικό σκοπό την απαγόρευση κάθε ελεύθερης ανθρώπινης δραστηριότητας.

loading...
loading...