Νέες κινδυνολογίες για το λιώσιμο των πάγων

20 Ιαν, 2017

Από τους υπέρμαχους της υπερθέρμανσης.

 

Προειδοποιεί ξανά η επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων, που κατά τους ίδιους δεν έχει επιβραδυνθεί καθόλου σε κανέναν από τους δύο πόλους. 

Πιο συγκεκριμένα επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Τζέρεμι Χόφμαν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον των ΗΠΑ, δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science" μία μελέτη τους αναφορικά με το πως ακριβώς θα αντιδράσουν οι ωκεανοί σε περίπτωση ταχείας τήξης των παγετώνων.

"Τα καλά νέα από τη νέα μελέτη είναι ότι, με λίγη τύχη, οι θάλασσες θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αργά, οπότε θα έχουμε χρόνο να προσαρμοστούμε. Όμως τα κακά νέα είναι ότι τελικά οι τωρινές παράκτιες τοποθεσίες μας θα πλημμυριστούν από τα νερά" δήλωσε ο καθηγητής κλιματολογίας 'Αντριου Γοουάτσον του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ και μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Ωστόσο αυτό για το οποίο προειδοποιούν κυρίως, είναι μία παγκόσμια άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 13 έως 68 εκατοστά μέχρι το 2050, εξαφανίζοντας ολόκληρες παραθαλάσσιες περιοχές ανά την υφήλιο.

(el)

loading...
loading...