Το κυνήγι της ευτυχίας

17 Νοε, 2016

Ευτυχία.Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει, όλοι την αποζητούν,


 

μα κανείς δεν ξέρει που ακριβώς να ψάξει για να την βρεί. Η αναζήτησή της, είναι ένα πρόβλημα με φαινομενικά εκατομμύρια θεωρητικές λύσεις. Αν σκεφτούμε, ότι όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη απέτυχαν στο να την βρούν, μπορεί όλοι να κάνουμε κάτι εντελώς λάθος στην αναζήτηση αυτή ή μήπως απλά, κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος; Όλα αυτά που φαίνονται ως απαντήσεις στο πρόβλημα, είναι ευρέως αποδεκτά από τους ανθρώπους, επειδή «όλοι ξέρουν πως ισχύουν». Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Για να διαπιστώσει κάποιος, αν κάτι απ' όλα αυτά τελικά ισχύει όμως, χρειάζεται σίγουρα χρόνο και τις περισσότερες φορές και χρήμα,,πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά μπορεί να κυνηγήσει ελάχιστα από αυτά, ίσως και μόνο ένα, αφιερώνοντας ολόκληρη την ζωή του σε αυτό το κυνήγι.

Ανά τους καιρούς για παράδειγμα, πολλοί είπαν ότι το χρήμα είναι ευτυχία κι όμως το να έχει κανείς λεφτά, δεν τον κάνει ευτυχισμένο. Άλλοι λένε, ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά φέρνει όσα φέρνουν την ευτυχία, διασκεδάσεις, γλέντια και ότι άλλο αγοράζεται στον κόσμο αυτό. Το γνωστό "φάε, πιες, γλέντα, μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε;" Ωστόσο όλα αυτά, όσο ωραία και να φαντάζουν, μετά από λίγες φορές καταντούν βαρετά και το κενό μέσα σε εκείνον, που ψάχνει την ευτυχία εκεί, μεγαλώνει.

Άλλοι πάλι λένε, ότι η ευτυχία βρίσκεται σε μία ερωτική σχέση, πόσες σχέσεις όμως για τον α ή β λόγο διαλύθηκαν ξαφνικά και ακολούθησε απογοήτευση και δυστυχία; Άλλοι θα πουν, ότι βρίσκεται στην οικογένεια και στα παιδιά και εκεί όμως πάλι σκεφτείτε πόσο "βαρύ" πρόγραμμα έχει μια μητέρα, πόσο πρέπει να τρέξει ένας πατέρας για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά του, τα οποία στο τέλος φεύγουν για να ζήσουν την δική τους ζωή. Σκεφτείτε τους καθημερινούς καβγάδες για μικροπράγματα ή διάφορες απρόοπτες καταστάσεις που πολλές φορές οδηγούν μέχρι στον χωρισμό και στην απογοήτευση.

Ο σκοπός μου δεν είναι να προτρέψω κάποιον για τον φόβο της απογοήτευσης να μην έχει όνειρα, ωστόσο το σίγουρο είναι, οτι οτιδήποτε και αν θελήσει να κυνηγήσει κάποιος θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά στους 3 νόμους που διέπουν την δημιουργία κάθε πράγματος και κάθε κατάστασης στον κόσμο αυτό.

1) Οι άνθρωποι είμαστε δημιουργικοί από την φύση μας, ωστόσο η δημιουργία στη ζωή αυτή είναι κάτι δύσκολο. Από την δημιουργία ενός αντικειμένου, μέχρι μιας σχέσης ή μιας επιχειρησης Για να επιτευχθεί η δημιουργία χρειάζεται χρόνος και τις περισσότερες φορές και χρήμα. Χρειάζεται χρόνος για να ζωγραφίσει κάποιος έναν πίνακα, χρειάζεται χρόνο για να γράψει ένα τραγούδι, χρειάζεται χρόνο για να επιτευχθεί μια σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να στηθεί μια επιχείρηση κτλ. Τα παραδείγματα είναι άπειρα και όλα μας δείχνουν ότι η δημιουργία, αυτό που είναι έμφυτο στον καθένα και την καθεμία μας, είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Δύσκολο είναι επίσης και το να αποκτήσει κανείς κάτι που θέλει, όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που του αρέσει, ένα μεγάλο σπίτι και οτιδήποτε μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι λαχταρά. Έστω όμως, ότι κάποιος ξοδεύει χρόνο και χρήμα και δημιουργεί και αποκτά κάτι, μετά; Μετά περνάει στο δεύτερο νόμο.

2),Το να διατηρήσεις κάτι είναι σαφώς δυσκολότερο, από ότι να το δημιουργήσεις. Έστω ότι κάποιος δημιούργησε κάτι, μετά πρέπει να το διατηρήσει. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η διατήρηση μιας σχέσης, η λειτουργία μιας επιχειρησης, η συντήρηση ενός σπιτιού, ενός ακριβού αυτοκινήτου κτλ. Αμέσως λοιπόν, έρχεται το άγχος της διατήρησης απέναντι στον τρίτο νόμο.

3) Μέσα σε μια στιγμή, όλα μπορεί να καταρρεύσουν. Μια σχέση να τελειώσει άδοξα, μία επειχήρηση να κλείσει για τον χ,ψ λόγο, το σπίτι να καταστραφεί ή να μην μπορεί να το συντηρεί ο κάτοχος και να του το πάρουν, το αυτοκίνητο να χαλάσει ή ακόμη και να κλαπεί. Η καταστροφή ή η απώλεια είναι το μόνο εύκολο. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να μην ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Για παράδειγμα, ο θάνατος της γυναίκας κάποιου ή αντιστρόφως δεν είναι υπολογισμένος ούτε αναμενόμενος, ούτε ο παράλογος φόρος του κράτους που κλείνει μια επιχειρηση ήταν αναμενόμενος απο τον επιχειρηματία. Αναφέρομαι δηλαδή, σε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ξαφνικά και να διαλύσει ότι έχουμε χτίσει με πολύ κόπο χρόνου και χρήματος. Αλλά ακόμη και αν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω και μείνει κάποιος στο στάδιο της διατήρησης των όποιων αποκτήμάτων έχει, με μόνιμο φόβο μέσα του να μην γίνει κάτι και τα χάσει, πιστεύετε ότι ο άνθρωπος αυτός θα είναι ευτυχισμένος ;

Τελικά τι είναι η ευτυχία ;

Θα μπορούσε κανείς να πεί, οτι χαρά και ευτυχία στιγμιαία, έχουμε όταν αυτό που θέλουμε να συμβεί, συμβαίνει. Ωστόσο ακόμη και αν συμβεί κάτι, που θέλει κάποιος, μετά απο λίγο, ίσως και την αμέσως επόμενη στιγμή, θα θελήσει κάτι άλλο και θα αρχίσει ένα νέο κυνήγι, μόνο και μόνο για καταλήξει πάλι εκεί απ όπου ξεκίνησε. Θα αναζητά πάντα κάτι άλλο και ο φαύλος αυτός κύκλος θα συνεχίζεται, ωστόσο ευτυχία δεν θα βρίσκει.

Η αναζήτηση της ευτυχίας φαίνεται πως οδηγεί τελικά στη δυστυχία.

Η επίμονη αυτή θέληση των ανθρώπων να είναι ευτυχισμένοι δεν μπορεί να περνά όμως απαρατήρητη. Αυτή η αναζήτηση για ευτυχία μας οδηγεί στην σκέψη του από πού άραγε πηγάζει; Μήπως κάποτε όλοι εμείς, όλοι οι άνθρωποι, ζούσαμε μέσα σε μια κατάσταση τέλειας ευτυχίας που τελειωμό δεν είχε; Θα μπορούσε η μακρινή αυτή υποσυνείδητη ανάμνηση, μέσα στο ίδιο μας το είναι, να είναι που μας κάνει να αναζητούμε την ευτυχία, διότι πλέον την έχουμε χάσει; Υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο; Υπάρχουν αρχαία κείμενα που αναφέρονται σε κάτι τόσο φευγάτο;

Οι κορυφαίοι των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων με κορυφαίο τον Σωκράτη δίδαξαν, αλλά και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας αποκάλυψε επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν πεί οι Έλληνες φιλόσοφοι και βάζοντας την θεϊκή σφραγίδα, ότι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε αποτελεί μια υπερρεαλιστική εικονική πραγματικότητα, ένα Μάτριξ, μέσα στο οποίο νομίζουμε ότι ζούμε, ενώ στην πραγματικότητα, όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτό, όλα όσα ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε, συμβαίνουν μόνο μέσα στο μυαλό μας, με έναν ακατάληπτο τρόπο σε μια τεχνολογία ασύλληπτη και ακατάληπτη από εμάς.

Εδώ που βρισκόμαστε, δεν είναι ο τέλειος κόσμος του Δημιουργόυ μας, στον οποίο ανήκουμε. Εκεί που υπάρχει η ευτυχία, εκεί που υπάρχει η πραγματική ζωή, εκεί που θα φέρουμε εις πέρας τον σκοπό για τον οποίο δημιουργηθήκαμε. Εδώ είναι ένα πεδίο δοκιμασιών, στο οποίο έχουμε έρθει να εξελιχθούμε, ώστε να επιστρέψουμε συνειδητοποιημένοι στον τέλειο ιδανικό κόσμο του Υπέρτατου Δημιουργού Θεού Πατέρα μας από τον οποίο κάποτε -σύμφωνα με αρχαία κείμενα και με τα λόγια του Χριστού- φύγαμε και τον χάσαμε λόγω βλακείας μας. Αυτό όμως δεν είναι του παρόντος,περισσότερα γιαυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ωστόσο, παρά το ότι είμαστε σε ψεύτικο κόσμο, το ίδιο μας το είναι,η ψυχή μας, γυρεύει ευτυχία,και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό,αφού έχουμε φτιαχτεί για την απόλυτη και παντοτινή ευτυχία. Δεν μας ταιριάζει ο σκοτεινός αυτός τόπος. Είναι λοιπόν τελικά δυνατόν να βρει κανείς την ευτυχία;

Η ζωή έχει δείξει, ότι όποιος αναζητά την απόλυτη ευτυχία στον κόσμο αυτό, αργά ή γρήγορα, θα φτάσει να είναι δυστυχισμένος. Όποιος αντίθετα δεχτεί, ότι στον κόσμο αυτό δεν έχει ευτυχία και πάψει να την αναζητά, τότε θα αποκτήσει γαλήνη. Τότε θα έχει δεχτεί την αλήθεια του Χριστού, που είναι και η φύση της ψυχής του. Διότι δεν φτιαχτήκαμε για αυτόν τον ψεύτικο κόσμο. Αυτή η γαλήνη θα του δώσει ίσως ένα ψήγμα ευτυχίας στον κόσμο αυτό. Και αφού δεν θα γυρεύει ευτυχία στον κόσμο αυτό, γνωρίζοντας πλέον την αλήθεια, θα ζητήσει από τον Χριστό να τον πάρει στον δικό Του κόσμο και όταν πάψει να λειτουργεί το σάρκινο σώμα, που ελέγχει στην εικονική πραγματικότητα, τότε θα βρεί πράγματι την ευτυχία στο φωτεινό σύμπαν του Χριστού, του Δημιουργού του.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα μετά απ' όλα αυτά να πεί κάποιος, πως δεν αξίζει να κυνηγά κανείς οτιδήποτε στον κόσμο αυτό. Να μην κάνει κανείς κανένα όνειρο, δεν ισχύει αυτό όμως.

Στον κόσμο αυτό είμαστε τώρα και εδώ θα αγωνιστούμε ώσπου να φύγουμε. Δεν είναι ανάγκη να κυνηγάει κάποιος πράγματα ψάχνοντας σε αυτά την απόλυτη ευτυχία. Μπορεί να κυνηγά όχι τόσο υλικά πράγματα, αλλά πρόσωπα και καταστάσεις. Το να δίνει αγάπη, χαμόγελο, ένα χέρι βοηθείας, να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων γύρω του κάνοντας τους ξέγνοιαστους, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην πληγώσει κάποιον. Να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και τον κάνει να νιώθει όμορφα, δίχως να αγχώνεται για τα ψεύτικα προβλήματα και τις φοβίες του ψεύτικου αυτού κόσμου, που απλά θα υπομένει με την βοήθεια του Χριστού, ώσπου να φύγει από εδώ και να γυρίσει εκεί που ανήκει.

Ίσως μάλιστα, αυτά τα απλά πράγματα, να τον κάνουν να νιώθει πολλές φορές, ψήγματα ευτυχίας ,αφού η αγάπη και η προσφορά είναι η φύση του είναι μας. Απλά χρειάζεται προσοχή να μην ξεχάσει τα όσα γνωρίζει. Να μην ξεχάσει το ποιός είναι,το που βρίσκεται,το που ανήκει και γίνει ένα με τον κόσμο αυτό, επιστρέφοντας και πάλι στον φαύλο κύκλο της μάταιης αναζήτησης της ευτυχίας, που οδηγεί τελικά στην δυστυχία.

Ζήστε το ταξίδι σας ξέγνοιαστοι, με χαμόγελο, ζήστε κάθε κατάσταση και κάθε στιγμή της ζωής σας εδώ ως περαστικοί ταξιδευτές, γιατί αυτό ακριβώς είμαστε και γύρω του ο καθένας μπορεί να δεί και τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες. Το ταξίδι αυτό, που για τον καθένα είναι μοναδικό και ξεχωριστό, έχει στόχο την συνειδητοποιήση. Συνειδητοποιήση του που ανήκει και ποιος είναι (ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ).

Ο προορισμός του ταξιδιού είναι η φωτεινή μας πατρίδα και για να φτάσουμε εκεί, ο Χριστός ,ο ίδιος ο Δημιουργός μας, είναι συνέχεια δίπλα μας και μας οδηγεί, αρκεί να Του ζητάμε και να μην Τον ξεχνάμε και η βοήθεια πάντα θα έρχεται, με τρόπους που δεν φανταζόμαστε. Αφού Ιησούς Χριστός Νικά, όλα θα πάνε καλά, αυτή είναι η απόλυτη ελπίδα. Δείτε τα πάντα γύρω σας πιο χαλαρά και ξέγνοιαστα. Μιλήστε στον Χριστό που είναι δίπλα σας, γνωρίστε Τον.

Γνώσεσθε την αλήθεια μας είπε και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

Ιησούς Χριστός Νικά

EΛ HUNTER 888

loading...
loading...