Η Αντι-Νεοταξίτικη Αμερική και οι Ηνωμένες Πολιτείες Ελλάδος

22 Νοε, 2016

Είναι οι Έλληνες τα νέα "Αμερικανάκια";


 

Πολλοί ίσως να γνωρίζουν το φαινόμενο "Black Friday" (Μαύρη Παρασκευή), που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, μία μέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την ημέρα αυτή, και για μία μέρα μόνο, τα καταστήματα προσφέρουν μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις, και ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πιάνει σειρά από τα ξημερώματα, ή και πιο νωρίς, για να αγοράσει προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές. Μέσα λοιπόν σε αυτό το "εορταστικό κλίμα", με το που ανοίγουν οι πόρτες των καταστημάτων, τα κοπάδια των ανθρώπων ποδοπατούν ο ένας τον άλλο και αρπάζουν τα προϊόντα, πριν προλάβει να τα αρπάξει κάποιος άλλος, σπρώχνοντας ή ακόμα και χτυπώντας τους γύρω τους, για να πάρουν αυτά που θέλουν. Να σημειωθεί πως τα βίαια περιστατικά που συμβαίνουν κάθε χρόνο την ημέρα της "Μαύρης Παρασκευής", αφήνουν πολλές φορές πίσω τους τραυματίες, ή ακόμα και νεκρούς, οι οποίοι ποδοπατιούνται μέχρι θανάτου από τους αφηνιασμένους καταναλωτές.

Το φαινόμενο Black Friday έχει εμφανιστεί πλέον και στην Ευρώπη, σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πολωνία και η Φινλανδία, αλλά και σε χώρες των άλλων ηπείρων. Η "Μαύρη Παρασκευή" δεν έλειψε βεβαίως και από την Ελλάδα, όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά σε καταστήματα κυρίως ενδυματολογικού χαρακτήρα, όμως αναμένεται από φέτος να συμμετάσχουν στον "χορό" και άλλα καταστήματα.

Παρατηρώντας όμως τις παραπάνω εικόνες, παρουσιάζεται το εξής ερώτημα. Τι να περιμένουμε σε περίπτωση που αυτό το φαινόμενο πάρει παρόμοιες διαστάσεις και στην Ελλάδα του "τα θέλω όλα τζάμπα και έτοιμα στο πιάτο"; Υπάρχει περίπτωση να θρηνήσουμε θύματα; Στην Ελλάδα, η νοοτροπία των Νεοελλήνων έχει ξεπεράσει σε απογοήτευση ακόμα και αυτήν των Αμερικανών, τους οποίους κοροϊδευτικά ονομάζουμε "Αμερικανάκια". Τα  "Αμερικανάκια" αυτά όμως, κατάλαβαν τι ήταν καλύτερο γι'αυτούς και εξέλεξαν για πρόεδρο τον υποψήφιο, του οποίου η ρητορική ήταν ξεκάθαρα αντι-νεοταξίτικη. Βέβαια, το αν θα αλλάξει στρατόπεδο ο Ντόναλντ Τραμπ, θα φανεί στο μέλλον, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Και ενώ με τον Τραμπ αναμένεται η Αμερική να γίνει λιγότερο νεοταξίτικη, η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο... αμερικάνικη. Κάποιοι στην Ελλάδα μάλιστα νιώθουν τόσο Αμερικανοί, που αποκτούν ακόμα και αμερικανική προφορά.

 

Την ίδια ώρα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση περίμενε βοήθεια σχετικά με το χρέος από τον "συνταξιούχο" πλέον Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστούσε τον Άλεξ Τζόουνς για την υποστήριξη των ακροατών του. Για αυτούς που δεν ξέρουν ποιος είναι ο Άλεξ Τζόουνς, να πούμε πως είναι ο πιο γνωστός αντι-νεοταξίτης στις ΗΠΑ, με πάρα πολλούς υποστηρικτές σε όλη τη χώρα και όχι μόνο.

Είναι πράγματι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο άντρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι άνθρωποι αντέδρασαν, έστω και με τις ευλογίες τις Παλαιάς Τάξης, και στη χώρα που έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο και γέννησε θεούς και ήρωες, ο κόσμος περιμένει βοήθεια από τα τσιράκια του συστήματος, που δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να υπονομεύουν τα δύο συστατικά του εκρηκτικού μίγματος των Ελλήνων, τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό. Τα δεδομένα όμως, λόγω των πρόσφατων γεγονότων, έχουν ανατραπεί και η παγκόσμια κατάσταση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς πλέουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά. Το πόσο όμως θα επωφεληθεί ή θα αδικηθεί η Ελλάδα, εξαρτάται από τους ίδιους τους Έλληνες.

Mr. Fantastic

loading...
loading...