Συγκλονιστική παραδοχή επιστημόνων - ΒΙΝΤΕΟ

17 Μαϊ, 2017

Όχι δεν είναι θεωρίας συνομωσίας – Το μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕΈνα πράγμα που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ρομπότ είναι η ταχύτητα μάθησης από το περιβάλλον. Η μάθηση δηλαδή μέσω της εμπειρίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», οι επιστήμονες έχουν εκπαιδεύσει επιτυχώς τους υπολογιστές να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν μέσω της εμπειρίας.

Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει το εξής τρομακτικό: «Μια μέρα τα ρομπότ θα είναι εξυπνότερα από τους δημιουργούς τους», δηλαδή τους ανθρώπους, οι οποίοι σκέφτονται όλο και λιγότερο, περιμένοντα τα πάντα από το «άγιο κράτος».

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο «ψαγμένη» και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ήδη έχει αρχίσει και χάνεται ο έλεγχος.

Αυτά τα διαβάζουμε σε γνωστές εφημερίδες, όχι σε βιβλία θεωριών συνομωσίας.

Η εν λόγω εξέλιξη θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα, συνεχίζουν οι επιστήμονες.

Οι άνθρωποι παραγκωνίζονται, εν τω μεταξύ από παντού και τις θέσεις εργασίας αναλαμβάνουν τα ρομπότ.

Μέσα μαζική ενημέρωσης αναρωτιούνται «όταν κυριαρχήσουν τα ρομπότ θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για εμάς»;

«Πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε σοβαρά για αυτό», αναφέρει ο Martin Ford, συγγραφέας του βιβλίου «Η άνοδος των ρομπότ».

Ο Ford τονίζει πως τα αυτοκίνητα και φορτηγά χωρίς οδηγό συνιστούν την απαρχή ενός τεράστιου κύματος, το οποίο απειλεί εκατομμύρια δουλείες σε όλον τον πλανήτη.

Παντού ρομπότ, ακόμα και σε πιτσαρίες.

 

 

 

 

Τα νέα έχουν φτάσει και στην Ελλάδα με τους δημοσιογράφους εδώ να τα έχουν χαμένα.

Όταν βγήκαν τα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου για την ραγδαία έλευση των ρομπότ και την απειλή της κυριαρχίας των ανθρώπων, πολλοί χλεύαζαν.

Τώρα θα στέλνουν τα ρομπότ ακόμα και για τον εντοπισμό «εξωγήινων».

Δείτε τα βίντεο:

     

    

    

(el)

loading...
loading...