Τι άλλο θα δούμε; Έρχεται το εμβόλιο κατά των...Fake News

01 Ιουν, 2017

Πως θέλουν να "χτυπήσουν" τις ψεύτικες ειδήσεις.

Σοβαρά μελετούν πλέον το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα..."κινητοποιεί" αυτομάτως τους ανθρώπους κατά των Fake News!

Οι λεγόμενοι και ως "επιστήμονες της συμπεριφοράς" εξετάζουν τώρα κατά πόσον ο ανθρώπινος νους μπορεί να αναγκαστεί να τα αναγνωρίσει και να τα αντικρούσει.

Σε πρόσφατη μελέτη, 100 συμμετέχοντες έλαβαν επιστημονική έκθεση , αλλά ενημερώθηκαν επίσης ότι θα συμπεριληφθεί σκόπιμη παραπληροφόρηση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη συμπεριφοράς, μετά από την προειδοποίηση, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψευδή στοιχεία 100 τοις εκατό του χρόνου, όπως σημειώνει ο Rawstory.com.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ενημερώθηκαν ότι οι «ψεύτικοι εμπειρογνώμονες» χρησιμοποιούνται συνήθως από βιομηχανίες που επιδιώκουν να αντικρούσουν την επιστημονική συναίνεση και τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η πολιτική και οι αξίες δεν ήταν ενδεικτικές της ικανότητας της ομάδας μελέτης να εντοπίζει τα ψεύδη.

Τώρα οι επιστήμονες αναζητούν έναν τρόπο να εισαγάγουν στον άνθρωπο την πρακτική "αμφισβήτησης", επιτρέποντας σε ένα άτομο να αναγνωρίσει μια αποδεδειγμένη επιστημονική αλήθεια ως αλήθεια και να αλλάξει την άποψή του όταν δέχεται μηνύματα προπαγάνδας. 

(el)

loading...
loading...