Μάθημα σε πανεπιστήμια ο «αφανισμός της λευκής φυλής»

01 Ιουν, 2017

Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία στις ΗΠΑ

μετατρέπονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κέντρα «επανάστασης» κατά της λευκής φυλής.

Κολέγιο πρότεινε να εισάγει στις Πολιτικές Επιστήμες ένα μάθημα με τίτλο «Κατάργηση της Λευκότητας» (Abolition of Whiteness).

Σύμφωνα με το Campus Reform, το Κολλέγιο Hunter στην πόλη της Νέας Υόρκης, αρχίζοντας από το εξάμηνο του 2017, θα απαιτήσει το μάθημα το οποίο θα διδάξει η καθηγήτρια Jennifer Gaboury που ειδικεύεται στις ”Γυναικείες και Σπουδές Φύλου” (Women and Gender Studies).

Φυλλάδιο που διαφημίζει μια προηγούμενη έκδοση του μαθήματος από το εξάμηνο του φθινοπώρου του 2016 λέει ότι είναι «μια επισκόπηση των μελετών λευκότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες», εστιάζοντας συγκεκριμένα «στις έννοιες της συνείδησης, α /ορατότητας, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας».

 «Θα εξετάσουμε πώς η λευκότητα – ή / και η λευκή υπεροχή και βία – είναι αλληλένδετες με τις αντιλήψεις για το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλικότητα, την τάξη, την ικανότητα του σώματος, την εθνικότητα και την ηλικία», τονίζει  η περιγραφή του μαθήματος.

Μολονότι το μάθημα δεν έχει προστεθεί (ακόμα) στον κατάλογο των τάξεων που ικανοποιούν την απαίτηση “Πλουραλισμός και Πολυμορφία”, αλλά το γεγονός και μόνο ότι έχει προταθεί δεν μπορεί παρά να συγκλονίσει τους υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν να ξεπηδά μία νέα εποχή φυλετικού μίσους, αυτή την φορά με στόχο την λευκή φυλή.

 

 

 

(el)

loading...
loading...