Παγκόσμιοι ιατρικοί ηλεκτρονικοί φάκελοι: Σενάριο φαντασίας ή απτή πραγματικότητα;

19 Ιουν, 2017

Τα πάντα ηλεκτρονικά τα πάντα καταγεγραμμένα.

Με αφετηρία τα δημόσια νοσοκομεία και τις νέες μεθόδους συνταγογραφήσεων, στα σκαριά είναι σε ολοένα και περισσότερες χώρες η ανάπτυξη ενός εξελιγμένου και "έξυπνου" συστήματος καταγραφής των ιατρικών ιστορικών των ασθενών.

Πολύ σύντομα οποιοσδήποτε έχει κάνει εισαγωγή σε νοσοκομειακή μονάδα ή λαμβάνει έστω και μερικές βιταμίνες, θα είναι υποχρεωμένος να εγγράφεται στο νέο σύστημα. Και φυσικά θα είναι ηλεκτρονικό. 

Η ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης για να καταστεί πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή θα είναι το κλειδί για τη μείωση των δαπανών για υγειονομική περίθαλψη .

 Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο μετατρέπονται σε ψηφιακή μορφή, μία σειρά κρατών μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ είναι έτοιμο να βοηθήσει να οδηγήσει αυτή την ιατρική... επανάσταση. Το Ισραήλ ήταν επίσης μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ενσωμάτωσε ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στο εθνικό σύστημα υγείας του και εισήγαγε συνδεσιμότητα μεταξύ των διαφόρων εθνικών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της θεραπείας για τους Ισραηλινούς και ταυτόχρονα μείωσης του κόστους.

Τώρα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα με την άμεση σύνδεση των ιατρικών φακέλων των ασθενών, με τα κατά τόπους ιατρικά κέντρα (είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα). 

Όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν πως η ψηφιακή τεχνολογία είναι το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης και τα κράτη συμβάλλουν σε αυτό με την συναίνεση της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Βλεπουν το "τυρί", δυστυχώς όμως όχι και τη "φάκα"...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 19:08
loading...
loading...