Αυτό θα συμβεί στα σχολεία της Ευρώπης με αρχή την Σκωτία – Ποιοι πανηγυρίζουν

20 Ιουλ, 2017

Η κυβέρνηση της Σκωτίας

έχει στα άμεσα σχέδιά της την καθιέρωση ουδέτερης ως προς το φύλο τουαλέτας στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, «μολύνοντας» κατά αυτόν τον τρόπο τον νου των μικρών παιδιών.

Όπως είχε ειπωθεί και στο παρελθόν, η κίνηση παρουσιάζεται ως μέρος των ευρύτερων σχεδίων ανανέωσης των κανονισμών για τα σχολικά κτίρια, τα οποία δεν έχουν εκσυγχρονιστεί εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.

«Οι Κανονισμοί των Σχολικών Εγκαταστάσεων δεν προβλέπουν τίποτα για την προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις υγιεινής για άτομα με αναπηρία ούτε αναφέρονται σε unisex τουαλέτες, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα θέματα φύλου. Ως εκ τούτου, ο κανονισμός πρέπει να επικαιροποιηθεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες προσδοκίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από το Δίκτυο Ισότητας και φυσικά το χαιρετίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις της Σκωτίας.

Ο James Morton, διευθυντής της Scottish Trans Alliance, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Χαιρετίζουμε την πρόταση της κυβέρνησης να καθιερώσει ουδέτερες τουαλέτες στα περισσότερα σχολεία της χώρας. (…)

Οι ουδέτερες, ως προς το φύλο, τουαλέτες είναι ασφαλέστερες για όλες τις νέες και τους νέους. Είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα νεαρά τρανς άτομα, γιατί διαφορετικά οι τρανς μαθήτριες και μαθητές αισθάνονται φόβο, όταν χρειάζεται να πάνε στην τουαλέτα, σε σημείο, που αρνούνται να πίνουν υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και παθαίνουν αφυδάτωση.

Οι ουδέτερες τουαλέτες δεν είναι μια νέα ριζοσπαστική ιδέα, είναι συνηθισμένες σε σχολεία και δημόσιους χώρους, σ’ όλη την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια (σ.σ. ;;;;;)!

loading...
loading...