Έλεγχος και των συναισθημάτων των ανθρώπων –Τι ανακοίνωσαν επιστήμονες

26 Ιουλ, 2017

Επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης

ανακοίνωσαν πρόσφατα τη νέα τους εφεύρεση. Δημιούργησαν μια τεχνητή νοημοσύνη που είναι σε θέση κάνοντας χρήση ενός Wi-Fi σήματος, να αναγνωρίζει την ανθρώπινη συναισθηματική κατάσταση εκείνων που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του.

Όπως εξηγούν, η αναγνώριση και ο διαχωρισμός μιας συναισθηματικής κατάστασης από μια άλλη γίνεται μέσω ενός αλγορίθμου που μπορεί να ανιχνεύσει και να μετρήσει μεμονωμένους καρδιακούς παλμούς μέσω RF σημάτων.

Ένας εκπομπός RF σε συνεργασία με τον αλγόριθμο, λειτουργεί ακριβώς όπως ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, χωρίς όμως να απαιτεί την "καλωδίωση" του εξεταζόμενου.

Το σημαντικότερο όμως κομμάτι του όλου εγχειρήματος είναι αυτό που η ομάδα ονομάζει EQ Radio και αποτελεί την πραγμάτωση της "τεχνητής νοημοσύνης". Σε αντίθεση με ένα μηχάνημα EKG όπου ο χρήστης βρίσκεται συνδεδεμένος και εκείνο γνωρίζει το μέγεθος και το σχήμα των κυματομορφών, το EQ Radio θα πρέπει να "συντονιστεί".

Θα πρέπει δηλαδή να ανακαλύψει τη θέση του χρήστη, το μέγεθος του δωματίου, καθώς και όλους εκείνους τους παράγοντες που θα μπορούσαν παρεμβούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην πιστότητα της λήψης του σήματος, και έπειτα κάνοντας χρήση διαφόρων "χαρτών" (machine learning) να προσδιορίσει την συναισθηματική κατάσταση του εξεταζόμενου.

Με απλά λόγια μέσω της τεχνητής νοημοσύνης προωθείται όχι μόνο ο έλεγχος του νου αλλά και των συναισθημάτων του ανθρώπου!

Με τις υγείες μας!

 

loading...
loading...