Το νέο «Μάτριξ» θα έχει το δικό του νόμισμα - «Προσδεθείτε» καλά πριν διαβάσετε

04 Αυγ, 2017

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι μάζες των ζόμπι λαών συνηθίζουν στην νέα τεχνολογία, προκειμένου να «αγκαλιάσουν» τον παγκόσμιο «σωτήρα», ο οποίος θα μοιράζει το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» με αντάλλαγμα την ελευθερία των ανθρώπων αλλά και όπως φαίνεται έναν νέο κόσμο ως υποτιθέμενη διέξοδο από τον «γεμάτο άγχος και έγνοιες» σημερινό.

Έναν κόσμο, ο οποίος θα έχει το δικό του νόμισμα και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο λαό.

Η Neverdie, η εταιρεία με το πιο εδραιωμένο όνομα στα διαδικτυακά βίντεο παιχνίδια  και στους εικονικούς κόσμους που βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης την τελευταία δεκαετία λόγω των "εικονικών αντικειμένων" με πραγματική αξία, ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το Teleport Token, ένα διεθνές κρυπτονόμισμα, που δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιηθεί στους κόσμους της εικονικής πραγματικότητας (VR).

Ναι καλά διαβάσετε! Η εικονική πραγματικότητα προσφέρει ένα καινούριο «μάτριξ» στους πολίτες, όπου θα γίνονται κανονικότατα συναλλαγές.

Ο στόχος του επιχειρηματία πίσω από το τελευταίο αυτό εγχείρημα της εταιρείας, ο οποίος κάποτε αγόρασε έναν εικονικό αστεροειδή για 100.000 δολάρια στο online παιχνίδι Entropia Universe, είναι να επιτραπεί στους παίκτες να αγοράζουν Teleport Tokens και να τα χρησιμοποιούν για να αγοράζουν ψηφιακά αντικείμενα σε διάφορους εικονικούς κόσμους.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Forbes, υπάρχουν εκείνοι  που ισχυρίζονται πως η αναδυόμενη αγορά εικονικής πραγματικότητας είναι σε θέση να δημιουργήσει «εκατομμύρια» θέσεις εργασίας στον ψηφιακό κόσμο μέσω αυτής της πρωτοβουλίας και να αυξήσει το επίπεδο κατώτατου μισθού σε αυτόν τον κλάδο.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ο John Neverdie Jacobs, ο οποίος συνιστά Διευθύνοντα Σύμβουλο της Neverdie και… «Πρόεδρο της Εικονικής Πραγματικότητας».

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως τον τίτλο του «Προέδρου της Εικονικής Πραγματικότητας» τον κέρδισε σε διαγωνισμό που φιλοξένησε η MindArk, η εταιρεία προγραμματισμού της Entropia Universe και θα τον κατέχει μέχρι το 2020.

Σε ό,τι αφορά το Teleport Token αναμένεται, σύμφωνα με τους «ειδικούς», εν αρχή να «φέρει επανάσταση στον κόσμο των ψηφιακών παιχνιδιών».

Αυτό γιατί θα είναι το μοναδικό διαλειτουργικό νόμισμα που θα "παράγεται” μέσα στα παιχνίδια και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μεταφερθεί σε διάφορους ψηφιακούς κόσμους, από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα θα επιτρέπει στους παίκτες να μετακινούν το υπόλοιπό τους από ένα παιχνίδι σε κάποιο άλλο, όντες μέλη ενός νέου εικονικού κόσμου, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο βιώσιμες λύσεις για τις συναλλαγές.

Εν κατακλείδι, το Teleport Token θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια χρηματική υποδομή που επιδιώκεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας αγαθών της εικονικής πραγματικότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα την δημιουργία θέσεων εργασίας, ως έναν τρόπο αντιστάθμισης των παραδοσιακών θέσεων εργασίας που χάνονται από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας.

Με άλλα λόγια η εικονική πραγματικότητα δίνει την «λύση» στο πρόβλημα που δημιουργεί η ίδια μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη. Σε λίγο οι άνθρωποι σαν ζόμπι θα αφεθούν σε αυτήν, χωρίς να είναι σε θέση να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα που βλέπουν από την πραγματικότητα που θα τους παρουσιάζει η παγκόσμια εξουσία.

Ήδη το Facebook προσπαθεί να δώσει στην εικονική πραγματικότητα μια κοινωνική διάσταση ενώ δεν είναι τυχαίο που η Oculus, έχει φτιάξει ειδικό τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα για την εφαρμογή της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας στα κοινωνικά δίκτυα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 10:16
loading...
loading...