Μεγάλη αλλαγή έρχεται στο facebook

04 Αυγ, 2017

Μια μεγάλη αλλαγή

έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα στο Facebook η οποία αναμένεται να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες διαβάζουν τις διάφορες αναρτήσεις από ενημερωτικούς ιστοχώρους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ίδιοι οι ιστοχώροι αυτοί.

Σύμφωνα με το topontiki.gr, το Facebook αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή, μετά από προτροπές χρηστών του, οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα για ιστοχώρους που αργούν να φορτώσουν, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ενημέρωσή τους.

Η εταιρεία υπολόγισε ότι το 40% των χρηστών εγκαταλείπει ένα site το οποίο δεν φορτώνει σε χρόνο τριών δευτερολέπτων. Έτσι, από εδώ και πέρα, το Facebook θα παρουσιάζει τις ειδήσεις με βάση την ταχύτητα της σύνδεσης των χρηστών και το πόσο γρήγορα φορτώνουν οι ιστοχώροι.

Με απλά λόγια, γράφει το topontiki.gr, αν το site ή η σύνδεση είναι αργή, τότε η είδηση θα παρουσιάζεται πιο χαμηλά στο news feed, ενώ αν το site φορτώνει γρήγορα, τότε η είδηση θα παρουσιάζεται πιο ψηλά.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τα ειδησεογραφικά sites, τα οποία θα υποχρεωθούν να γίνουν πιο γρήγορα, αν θέλουν να έχουν traffic μέσω του Facebook.

Παράλληλα, το Facebook θα ενσωματώσει κι άλλο ένα εργαλείο, το Instant Articles που θα επιτρέπει σε κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν άρθρα που θα εμφανίζονται αυτόματα στην εφαρμογή της πλατφόρμας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:19
loading...
loading...