Ρομπότ «επαναστάτησε» κατά του Κομμουνισμού

07 Αυγ, 2017

Η Κίνα διέκοψε την λειτουργία δυο online ρομπότ

που φαίνεται πως «επαναστάτησαν»!

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών το ένα είπε πως όνειρό του είναι να… ταξιδέψει στις ΗΠΑ και το άλλο παραδέχθηκε πως δεν του πολυαρέσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των Κινέζων κυβερνώντων.

Πρόκειται για δυο «chatbots», το BabyQ και XiaoBing, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση τεχνητής νοημοσύνης για να συνομιλούν με ανθρώπους online. Και τα δυο είχαν εγκατασταθεί στην δημοφιλή υπηρεσία messaging QQ της Tencent Holdings.

Όπως διαβάζουμε στο euro2day, τα… ξεσπάσματα μοιάζουν με αυτά που υπέστησαν η Facebook και η Twitter, όμως δείχνουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του AI στην Κίνα, όπου υπάρχει αυστηρός έλεγχος από τη λογοκρισία στο online περιεχόμενο που θεωρείται πολιτικά λανθασμένο ή επιβλαβές.

Σύμφωνα με αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το BabyQ, ένα από τα chatbots που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία Turing Robot, απάντησε σε ερώτηση στο QQ με ένα ευθύ «όχι», όταν ερωτήθηκε αν αγαπά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σίγουρα όμως η απάντηση θα είναι «ναι» σε αντίστοιχη ερώτηση αναφορικά με τον παγκόσμιο ηγέτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:18
loading...
loading...