Όλο και πιο κοντά στο διαδίκτυο της νέας εποχής (ΒΙΝΤΕΟ)

19 Ιουν, 2017

Τι ετοιμάζεται να αλλάξει άρδην ακόμη και τον τρόπο που επικοινωνούμε.

Ακόμη μία δραστική τεχνολογική αλλαγή βρίσκεται στα σκαριά, με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κίνα να πρωτοστατούν και να εφαρμόζουν νέες μεθόδους επικοινωνίας, βγαλμένες από άλλη...διάσταση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή ενός εθνικού κβαντικού συστήματος επικοινωνιών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, στην Ιερουσαλήμ. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη αυτοτροφοδοτούμενης τεχνολογίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής , αν και δεδομένου των κινδύνων που ενυπάρχουν στην κβαντική υπολογιστική, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το ποιος ή τι θα κατευθύνει το σύστημα.

Το Πανεπιστήμιο λέει ότι το σύστημα αξίας 2,13 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα αναπτυχθεί στο εργαστήριο Quantum Information Science Center, θα χρησιμοποιεί μεμονωμένα φωτόνια ως μέσο επικοινωνίας .Τα κβαντικά δυαδικά ψηφία καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση υπολογισμών με νέους τρόπους που δεν είναι εφικτοί στα σημερινά συστήματα επικοινωνιών.

Οι τρέχουσες μέθοδοι κρυπτογράφησης δεδομένων είναι ολοένα και πιο ευάλωτες σε επιθέσεις, καθώς η αυξημένη ισχύς των κβαντικών υπολογιστών έρχεται σε απευθείας σύνδεση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως με τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, η προστασία των υπολογιστών και κατ'επέκτασης του διαδικτύου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, κυρίως σε περιπτώσεις γενικευμένων επιθέσεων από χάκερς. 

loading...
loading...