Πόσο πιο ξεφτίλα: Έβαλαν Έλληνες να γιορτάσουν το ραμαζάνι με τους μουσουλμάνους

19 Ιουν, 2017

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιόρτασαν μαζί, με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου, σε ειδική εκδήλωση του «Ιφτάρ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που διοργάνωσε από κοινού με τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο της πόλης.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, κάλεσε τους μουσουλμάνους να εορτάζουν μαζί με τους Έλληνες της πόλης και τους χριστιανούς, το έθιμο του «Ιφτάρ» (του πρωινού), τιμώντας τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου.

Συγκεντρωμένοι στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, Έλληνες και Αιγύπτιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ένωσαν τις φωνές τους για τη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών, υπό μία ισλαμική εορτή!

«Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να συνεορτάζουμε αυτό το γεύμα της αγάπης και της συναδελφοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης.

«Εκφράζουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό του αλεξανδρινού ελληνισμού προς τους μουσουλμάνους αδελφούς μας», προσέθεσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Με την εκδήλωση αυτή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, χαράσσουμε το μέλλον για τη συνύπαρξη όλων των λαών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φύλου, γλώσσας ή χρώματος, που συμβάλλει στην πολιτιστική και πανανθρώπινη ενότητα των λαών».

Γεύμα αγάπης και συναδέλφωσης ανάμεσα στους λαούς με ισλαμική σφραγίδα. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει πια ο Ελληνισμός, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της Πανθρησκείας, της ένωσης δηλαδή των θρησκειών με οριστική απόρριψη των Λόγων του Χριστού

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αιγυπτιακών αρχών, ενώ εκ μέρους των ελληνικών αρχών παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ωστόσο απουσίαζε ο Χριστός.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 15:06
loading...
loading...