ΒΙΝΤΕΟ: Τα μηνύματα στον ουρανό – Μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας

09 Αυγ, 2017

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πως θα σας φαινόταν αν σηκώνατε τα μάτια στον ουρανό και τον βλέπατε γεμάτο μηνύματα!

Σε ένα συννεφάκι θα διαβάζατε την διαφήμιση ενός φαστ-φουντάδικου και στο διπλανό σύννεφο θα διαφημίζεται ένα γυμναστήριο.

Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality - AR), η οποία θα επιτρέπει στον καθένα να «γράφει» μόνος του διαφημιστικά μηνύματα στον ουρανό.

Αργότερα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί από την ίδια την παγκόσμια εξουσία, προκειμένου ο ουρανός να γεμίσει μηνύματα πολιτικό-ιδεολογικού περιεχομένου για τα μέλη του παγκόσμιου λαού.

Όπως διαβάζουμε στο CNN Greece, η νέα εφαρμογή Skrite δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να γράφουν εικονικά κείμενα ή να αναρτούν φωτογραφίες και σκίτσα στον ουρανό σε πραγματικό χρόνο - χωρίς να χρειάζονται τις παραμικρές γνώσεις προγραμματισμού γι' αυτό.

Όποιος άλλος έχει εγκαταστήσει την ίδια εφαρμογή, μπορεί να σηκώσει ψηλά το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του και να δει τι έχουν αφήσει οι άλλοι στον ουρανό προς κοινή θέα!

 «Ο ουρανός στην πραγματικότητα δεν είναι το όριο, αλλά ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπερασθεί», δήλωσε η αμερικανική εταιρεία και περηφανεύθηκε ότι επιτρέπει στους χρήστες «να κατέχουν τον ουρανό».

«Θέλαμε να φέρουμε την επαυξημένη πραγματικότητα στο λαό. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι η AR είναι πέρα από τις δυνατότητές του, επειδή του φαίνεται πολύ πολύπλοκη ή απρόσιτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Skrite Ρισάμπ Τζάιν.

Όπως ανέφερε η συνεργάτιδά του και συνιδρύτρια 'Αρσια Σιντίκ, η επαυξημένη πραγματικότητα είναι «ένας τρίτος χώρος, μετά τον φυσικό κόσμο και το διαδίκτυο, που απλώς περιμένει να γεμίσει με περιεχόμενο».

Εμείς συμπληρώνουμε πως κατά αυτόν τον τρόπο ο κόσμος συνηθίζει στις συγκεκριμένες εφαρμογές μέχρι να έρθει η στιγμή που τα μηνύματα στον ουρανό θα γράφονται από την παγκόσμια κυβέρνηση και θα αποτελούν ενδεχόμενα τους άκαμπτους κοινωνικούς κανόνες μιας Νέας Εποχής.

Προς το παρόν, οι μόνες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως διαφημιστικό εργαλείο, είναι μικρές εταιρείες στο Ορλάντο της Φλόριντα, αλλά είναι μάλλον θέμα χρόνου να μπουν στο παιγνίδι και μεγαλύτερα «ονόματα».

Η «ουρανογραφή» της Skrite είναι η τελευταία εξέλιξη σε ένα πεδίο που μόλις τώρα άρχισε να αναπτύσσεται.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 10:58
loading...
loading...