Έτοιμο το σύνθημα! Έτσι θα καλέσουν τον παγκόσμιο ηγέτη να κυβερνήσει - ΒΙΝΤΕΟ

10 Αυγ, 2017

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η παμπ στο Σάλφορντ με το όνομα «The Crescent», στην οποία, όταν ονομαζόταν «The Red Dragon» ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομμουνιστική επανάσταση, κλείνει.

Ωστόσο ουδόλως έχει κλείσει το θέμα της κομμουνιστικής επανάστασης και της εγκαθίδρυσης δικτατορίας σοβιετικού τύπου σε όλον τον πλανήτη με τα αιτήματα προς τον παγκόσμιο ηγέτη να γίνονται πλέον διεθνώς γνωστά.

Στην Αργεντινή από μισό έως ενάμιση εκατομμύριο πολίτες έδωσε το «παρόν» στην προσευχή που διοργανώθηκε από εκκλησία στο Μπουένος Άϊρες, και εν συνεχεία σε μαζικές πορείες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να κηρύξει έκτακτη ανάγκη στην παροχή τροφίμων.

Κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου, εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί συγκεντρώνονται στη γειτονιά Λινιερς, στο δυτικό άκρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, Μπουένος Άϊρες, για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Σαν Καγετάνο, που συνέβη το 1574. Μπορεί να περιμένουν έως και 24 ώρες για να εισέλθουν και να προσκυνήσουν την εικόνα του.

Έπειτα, από την εκκλησία διοργανώνονται πορείες προς την Πλατεία Μάϊου, της πρωτεύουσας της Αργεντινής για απαίτηση χορήγησης τροφίμων.

«Ζητώ εργασία και υγεία για όλους», αναφέρει ο Χουάν Φερνάντο Αργκανιάρας, 57 ετών, λίγο πριν εισέλθει στον ιερό χώρο, παρακαλώντας το Κράτος να βρει λύση στο πρόβλημά του.

Παράλληλα, μια ομάδα ιερέων ραντίζει με  αγίασμα και προσεύχεται με τους συμμετέχοντες στο προσκύνημα. 

Η Κάρμεν Ρεάλες, 62χρονη συνταξιούχος, αναφέρει «προσεύχομαι να έχουν δουλειά τα παιδιά μου».

Πλήθος κόσμου ζητά απλά ψωμί και υγεία και μια θέση εργασίας. Αυτά δηλαδή που θα προσφέρει ο παγκόσμιος ηγέτης κατά την επίσημη παρουσίασή του στις απεγνωσμένες ανθρώπινες μάζες.

Ο κόσμος θα τον αναζητά. Θα αναζητά τα λίγα που θα δίνει, αφού ξεβολεύτηκε από τα πολλά!

Όπως ανέφερε το κύριο πανό των διαδηλωτών ζητούν «Ειρήνη, ψωμί, γη, σπίτι και δουλειά».

Αυτές θα είναι οι απαιτήσεις από τον παγκόσμιο ηγέτη ή αλλιώς το σύνθημα κλήσης του, προκειμένου να κυβερνήσει.

Ως εκ τούτου, κανείς δεν σκέφτηκε να γράψει την λέξη «ελευθερία»!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 10:52
loading...
loading...