Έτσι ΕΛΕΓΧΟΥΝ τους ακτιβιστές - Διαδώστε την αλήθεια

14 Δεκ, 2017

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian, βασισμένο σε στοιχεία που του παρέδωσε το ανεξάρτητο Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, (Bureau for Investigative Journalism), κάνει λόγο για μεγάλες εταιρείες και τράπεζες που προσλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών, οι οποίες κυριολεκτικά κατασκοπεύουν τα ακτιβιστικά κινήματα και εμποδίζουν τα επόμενα βήματά τους, άπαξ και, συμπληρώνουμε εμείς, δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

Οι εταιρείες British Airways, Τράπεζα της Σκοτίας, Caterpillar και Porsche είναι μερικές από τις εταιρείες που έχουν προσλάβει ιδιωτικούς πράκτορες ώστε να ενημερώνονται για τις μελλοντικές δράσεις των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων.

Όπως μεταδίδεται, οι κολοσσοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο στέλνουν πράκτορες μέσα στα κινήματα για να καταγράφουν τις κινήσεις τους. Οι πράκτορες αυτοί συχνά εμφανίζονται ως εθελοντές των κινημάτων και συμμετέχουν σε αυτά ενώ χρησιμοποιούν κλασικές και μη μεθόδους παρακολούθησης!

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις, χειραγωγώντας τις επόμενες κινήσεις των κινημάτων.

Με λίγα λόγια, όσοι ακτιβιστές έχουν καλές προθέσεις παρακολουθούνται και εφόσον γίνουν ανεξέλεγκτοι «απομακρύνονται» με ό,τι αυτό συνπάγεται.

Οι παρακολουθήσεις γίνονται με «κοριούς» στα τηλέφωνα, παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εσωτερικών εγγράφων των οργανώσεων.

Ανάμεσα στους στόχους παρακολούθησης των εν λόγω εταιρειών ήταν και η οικογένεια της Rachel Corrie, της νεαρής διαδηλώτριας που έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από μπουλντόζα στα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη!

Διαβάζουμε στην Huffpost:

Η Caterpillar, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές του πλανήτη και η οποία φέρεται ότι κατασκεύασε και πούλησε στο Ισραήλ την μπουλντόζα που σκότωσε τη γυναίκα προσέλαβε την C2i, για να συγκεντρώσει πληροφορίες για την οικογένειά της, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον της εταιρείας.

Η οικογένεια κατηγόρησε την κατασκευαστική εταιρεία για τη δολοφονία της Rachel και τη χαρακτήρισε συνένοχο σε εγκλήματα πολέμου. Η μελέτη της υπόθεσης πάγωσε το 2007 αφού το δικαστήριο που την είχε αναλάβει δήλωσε αναρμόδιο να λάβει απόφαση. Εννέα ημέρες μετά ωστόσο η μητέρα της Corrie επικοινώνησε με 70 μέλη του κινήματος που υποστήριζαν την αγωγή της οικογένειας και η C2i απέκτησε όλες τις σημειώσεις της συζήτησης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρξαν και κάποιοι που δρούσαν για λογαριασμό της C2i.Το όνομα της Caterpillar εμφανίζεται και σε άλλα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το 2005 πλήρωνε την εταιρεία Inkerman Group για να συγκεντρώνει πληροφορίες για επικείμενες διαδηλώσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «απειλή» για την «οικονομική ευμάρεια» των επιχειρήσεων.

Ο βρετανικός Guardian αναφέρει πως η κατασκευαστική δεν δέχτηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις λέγοντας ότι «δεν δίνει στοιχεία για τις σχέσεις της με τους προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες της» και όταν συνεργάζονται «οφείλουν αυτές οι συνεργαζόμενες εταιρείες να δρουν με νόμιμο τρόπο και σύμφωνα με τις αξίες μας». Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ των κινημάτων που παρακολουθούσε η C2i ήταν οι Greenpeace, η οργάνωση «Friends of the Earth», τοπικά περιβαλλοντικά κινήματα στην Οξφόρδη και άλλα.

Εν κατακλείδι:

  • Σίγουρα υπάρχουν αγαθές προθέσεις από κάποιους ακτιβιστές.
  • Για να ελέγχονται οι κινήσεις τους «μαντρώνονται» σε οργανώσεις, στις οποίες διεισδύουν πράκτορες για να τους παρακολουθούν.
  • Η χρηματοδότησή των οργανώσεων γίνεται συνήθως από… «φιλάνθρωπους» τύπου Σόρος. Ειδάλλως το σύστημα σε απορρίπτει.

Γι’ αυτό: ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

loading...
loading...