3 χρόνια μετά, δοκιμάζεται και πάλι η κρίση των Ελλήνων

08 Φεβ, 2018

Του Άρη Δημόπουλου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η άλλοτε «επαναστατική» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει χάσει το λαϊκό της έρεισμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Αυτό όμως είναι ίσως και το μόνο δεδομένο για τον ελληνικό λαό, που αυτές τις μέρες καλείται να αποδείξει για άλλη μία φορά πως "έμαθε από τα παθήματά του". 

Η καλύτερη αφορμή είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όλα εκ των οποίων στρέφονται γύρω από την πολιτική ζωή της χώρας. Από τα συλλαλητήρια και τα εθνικά θέματα έως το περιβόητο σκάνδαλο Novartis και την οικονομική δυσπραγία των ελληνικών νοικοκυριών.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν κοινό παρανομαστή την πολιτική κρίση του κόσμου. Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Θα μπορέσουν να αντιληφθούν οι Έλληνες την...σκανδαλώδη ανάδυση της υπόθεσης Novartis, που ξαφνικά επισκίασε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει λάβει χώρα στην Ελλάδα;

Θα μπορέσουν οι Έλληνες να αξιολογήσουν καλά όλα τα δεδομένα, ώστε να μην πέσουν στην παγίδα για ακόμη μία φορά; 

Δυστυχώς η ιστορία μας διδάσκει το ακριβώς αντίθετο. 

3 χρόνια μετά τις διπλές εκλογές του 2015, η πιθανότητα προσφυγής σε πρόωρες κάλπες είναι αρκετά μεγάλη και οι Έλληνες θα πρέπει να αποδείξουν πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άρχισαν να ωριμάζουν πολιτικά, όντας ανεπηρέαστοι από στημένα σκάνδαλα ή κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η Novartis και το "κυβερνητικό άδειασμα" σχεδόν 3 εκατομμυρίων Ελλήνων πατριωτών που πήγαν στα συλλαλητήρια, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες προκειμένου αυτή τη φορά οι Έλληνες να μην χειραγωγηθούν. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που αναμένει από αυτούς ΠΑΛΙ η Νέα Τάξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 00:19
loading...
loading...