Αναμένεται καταβαράθρωση της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, αν ψηφίσει τη συνεπιμέλεια

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα μηνύματα από τις αντιδράσεις του κόσμου, όσον αφορά τα δεινά που μπορεί να επιφέρει η υποχρεωτικά και δια νόμου επιβαλλόμενη συνεπιμέλεια τέκνων, αναμένεται τεράστια πτώση της Ν.Δ. σε περίπτωση που ψηφίσει κάτι τέτοιο.

Όποιος ενημερώνεται σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, η συνεπιμέλεια εφόσον εφαρμοστεί υποχρεωτικά μεταξύ γονέων που βρίσκονται στα δικαστήρια ή που είχαν ένα εχθρικό διαζύγιο θα είναι καταστροφική για τα παιδιά.

Η κυβέρνηση έχοντας ήδη αμέτρητα προβλήματα με τον κορωνοϊό, τη φτώχεια λόγω των lock down και τους Τούρκους, το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να έχει εναντίον της σύσσωμη την κοινωνία και εφήβους που θα το σκάνε από τα σπίτια στα οποία θα τους στείλουν υποχρεωτικά για να μείνουν, ή μπαμπάδες που ξαφνικά θα τους φορτώσουν οι μανάδες να νταντεύουν μικρά παιδιά. Το θέμα αφορά την αλλαγή καθημερινότητας σε τουλάχιστον 1,5 με 2 εκατομμύρια κόσμο, αν λάβουμε υπόψη την επιβάρυνση που θα δεχθούν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, για να μην αναφερθούμε σε 400.000 τουλάχιστον δίκες που θα πρέπει να γίνουν για να διευθετηθούν οι τρέχουσες επιμέλειες (ασφαλιστικά, προσωρινές διαταγές, αγωγές, εφέσεις, Άρειος Πάγος) κτλ

Το σχετικό νομοσχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προωθήσει, όταν εμφανιστεί, αν εμφανιστεί θα είναι το κερασάκι στην τούρτα του ξεσηκωμού κατά της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη και την καταγγελία ότι διεθνώς προωθείται το σκεπτικό αυτό από μπαμπάδες με πολύ χρήμα και πολιτική επιρροή, που θέλουν να παρακάμψουν τις εις βάρος τους δικαστικές αποφάσεις, μέσω προωθούμενου νόμου. (βλέπε άρθρο του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Πλαγάκου)