Αντικείμενο και περιουσιακό στοιχείο τα παιδιά για το νόμο της συνεπιμέλειας.

Δυό σταράτες κουβέντες θέλω να πω.

Το ότι το μοτίβο της συνεπιμέλειας είναι κάτι το κακό το έχουν επιβεβαιώσει πολλοί επιστήμονες και το επιβεβαιώνει και η κοινή λογική. Μόνο ένας που δεν ξέρει το θέμα, μπορεί να παρασυρθεί από τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα και το δήθεν συμφέρον των παιδιών που χρειάζονται (αυτονόητα) και τους δύο γονείς.

Όταν όμως οι γονείς χωρίζουν, θα πρέπει να καταλάβει ο αρμόδιος Υπουργός ότι είναι συνήθως εχθροί. Την έχθρα αυτή καλώς ή κακώς, δεν την γεφυρώνει ούτε η αγάπη προς τα παιδιά, τα οποία με το νόμο αυτό θα γίνουν όργανα πολέμου και διχασμένες προσωπικότητες και κυρίως υπάκουοι δούλοι του κάθε γονιού και γιατί όχι και του κράτους αφού θα αποκτήσουν την νοοτροπία του να είναι περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στους γονείς και βεβαίως στο κράτος, που θα είναι έτοιμο να πάρει την μέριμνα και την επιμέλεια των παιδιών, αφού οι γονείς δεν υπάρχει περίπτωση να μη σκοτώνονται. Και ο νόμος αυτός, απευθύνεται στους γονείς που σκοτώνονται, αφού αν δεν σκοτώνονται, δεν έχουν ανάγκη τον νόμο (λογικό).

Τα παιδιά δεν θα είναι μονίμως πιτσιρίκια. Πως θα πειστούν να αφήνουν τις παρέες τους και να πάνε το μισό τους χρόνο να στήνονται στο σπίτι του μπαμπά ή της μαμάς για να τα βλέπει ο όποιος γονιός;;;

Τα παραδείγματα που έχουμε από τις λίγες χώρες όπου εφαρμόστηκε και μάλιστα ανεπιτυχώς το σύστημα αυτό, λένε ότι οι έφηβοι το σκάνε από τα σπίτια που τους επιβάλλονται και έχουμε αμέτρητα δικαστήρια αφού ο ένας γονιός κατηγορεί τον άλλο. Άλλοι έφηβοι οδηγούνται στην αυτοκτονία απελπισμένοι από το ότι δεν ορίζουν τη ζωή τους και οι περισσότεροι εκπαιδεύονται στο να υπακούν εντολές σαν πρόθυμοι δούλοι, απειλούμενοι με φυλακή και αναμορφωτήρια.

Δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει στον έφηβο σε ποιο σπίτι θα μείνει. Τα παιδιά δεν είναι περιουσιακό στοιχείο.

Πως είναι δυνατόν, όταν οι δύο γονείς μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον, πράγμα που είναι το σύνηθες, να μένει το παιδί μισό χρόνο στον ένα και μισό στον άλλο. Ποιος θα είναι ο κοινωνικός του περίγυρος;; ποιό θα είναι το μοναδικά δικό του σπίτι;; πως θα πηγαίνει στις δραστηριότητες και στο σχολείο του, στις παρέες και στους φίλους του;;;

Έντεκα μεγάλες οργανώσεις σας ζητούν να μην εμφανίσετε καν το νόμο έκτρωμα.

Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Πολιτών (Π.Ε.Γ.Π.)
Δίκτυο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών
Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία
Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Ένωση Γυναικών Ελλάδας ( Ε.Γ.Ε.)
Ένωση Ελληνίδων Νομικών
Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)
Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών
Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.)
Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»
Χριστιανική Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ) Ελλάδος