Δώστε του και αυτόματη συνεπιμέλεια. Έκαιγε τη γυναίκα του με αναμμένα κάρβουνα και τη χτυπούσε με όπλο

Διάβασα στο protothema:

Ο δράστης από την Αχαΐα έβαζε αναμμένα κάρβουνα ανάμεσα στα δάχτυλα της συζύγου του και την ξυλοκοπούσε με περίστροφο – Καταδικάστηκε από το Εφετείο αλλά οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινός νους δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο σύζυγος μπορεί να συμπεριφερθεί με τόσο κτηνώδη και απάνθρωπη συμπεριφορά στη γυναίκα που του χάρισε τέσσερα παιδιά, θέτοντας ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού της αναμμένα κάρβουνα, αφού πρώτα την είχε πιάσει από τα μαλλιά και την κατέβασε διά της βίας από τον τρίτο στον πρώτο όροφο, ενώ άλλες φορές την οδηγούσε στο υπόγειο και αφού έσβηνε τα φώτα την ξυλοκοπούσε ανηλεώς -ακόμη και με το περίστροφο που κατείχε παράνομα- σε όλο το σώμα της.

Ο απάνθρωπος δράστης καταδικάστηκε μεν, αλλά ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν παραδώσει τη σκυτάλη της εξουσίας, ανάγκασε τον Αρειο Πάγο να αναιρέσει εν μέρει την απόφαση και να αναπέμψει την υπόθεση στο Εφετείο Πατρών για νέα, ευνοϊκή, επιμέτρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Ο δράστης ζούσε στην περιοχή της Αχαΐας με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά (το τέταρτο ήταν στις ΗΠΑ). Την τριετία 2012-2014 δημιούργησε ακραίες καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας. Οπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, στα μέσα Φεβρουάριου του 2014, αλλά και το έτος 2012, κατά τις απογευματινές συνήθως ώρες (5 μ.μ.), «τραβώντας τη σύζυγό του από τα μαλλιά, την έσυρε από τον τρίτο όροφο της οικίας τους στον πρώτο όροφο, που ευρίσκεται το τζάκι, και εκεί με μεγάλη τσιμπίδα έπιανε τα αναμμένα κάρβουνα, που είχε επιμελώς τοποθετήσει σε πιατάκι τσαγιού, και τα έβαζε ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών αυτής, προκαλώντας της μία εγκαυματική αλλοίωση 0,6 εκ. περίπου κατά τη δεξιά οπίσθια καρπική χώρα, δύο εγκαυματικές αλλοιώσεις διαμέτρου 0,4-0,6 εκ. περίπου κατά τη ράχη της φάλαγγας του δεξιού αντίχειρα, μία εγκαυματική αλλοίωση διαστάσεων 1,5Χ2 εκ. περίπου κατά τη ράχη της μέσης φάλαγγας του αριστερού δείκτη». Τα εγκαύματα αυτά, υπογραμμίζουν οι δικαστές, «αντιστοιχούν σε εγκαύματα πρώτου και κατά τόπους 2ου βαθμού».

Κατά τις απογευματινές και πάλι ώρες, μέσα στο σπίτι τους, «κρατώντας στο δεξί του χέρι πιστόλι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, χτυπούσε αυτή στο πίσω μέρος του κεφαλιού της με αυτό, προκαλώντας της έντονη κεφαλαλγία και ζάλη και κατά το έτος 2012 σε ανεξακρίβωτη ημερομηνία, κατεβάζοντας διά της βίας την εγκαλούσα στο υπόγειο της οικίας τους, όπου έκλεισε τα παράθυρα και τα φώτα, και τη χτυπούσε στα τυφλά στο σώμα της (πλάτη και κοιλιά) προκαλώντας της έντονους πόνους».

Το κακό δεν σταματά εδώ. Και πάλι μέσα στο 2014 απείλησε τη σύζυγό του με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω κάθαρμα, ξεφτυλισμένη, θα πληρώσεις για όλα…», «κρατώντας συγχρόνως κολλημένο στον αριστερό κρόταφο του κεφαλιού της την κάννη του πιστολιού του, το οποίο κατείχε και έφερε χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής και έχοντας το δάχτυλό του στη σκανδάλη, προκαλώντας της έτσι τρόμο και ανησυχία από το ενδεχόμενο πραγμάτωσης της απειλής του».

Ο επιεικώς απαράδεκτος σύζυγος γι’ αυτές τις ενέργειές του καταδικάστηκε από το Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Συγκεκριμένα, κηρύχθηκε ένοχος για τις αξιόποινες πράξεις της:

1) ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση,
2) ενδοοικογενειακής απειλής και
3) παράνομης οπλοφορίας

Του επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών για την πράξη της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, 10 μηνών για την ενδοοικογενειακή απειλή και 4 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για παράνομη οπλοφορία. Τελικά, κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών.

Πάντως, είναι ενδεικτική η διαφορά της προσωπικότητας της άτυχης μητέρας των τεσσάρων παιδιών σε σχέση με αυτή του «πολλά βαρύ» συζύγου της, καθώς δήλωσε στο Εφετείο ότι «παρίσταται ως πολιτικώς ενάγουσα, όπως και πρωτοδίκως κατά του κατηγορουμένου για χρηματική ικανοποίηση ποσού 30 ευρώ».

Ο σύζυγος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Εφετείου, αλλά οι αρεοπαγίτες του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτησή του, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και εκθέτει με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Ομως, οι αρεοπαγίτες έλαβαν αυτεπαγγέλτως υπόψη τους τον επιεικέστερο νόμο που ισχύει μετά τη δημοσίευση της εφετειακής απόφασης – συγκεκριμένα από 1.7.2019 που έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας. Ετσι, από την ημερομηνία αυτή, σημειώνουν οι δικαστές, «οι διατάξεις για τις ποινές, που αφορούν τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής και της παράνομης οπλοφορίας, είναι ευμενέστερες», ενώ το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης για τις πράξεις που τελέστηκαν το 2012 έχει ήδη παραγραφεί.

Κατόπιν αυτών, οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο προκειμένου να αναιρεθεί εν μέρει η καταδικαστική απόφαση ως προς τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής απειλής και της παράνομης οπλοφορίας και να επανακαθοριστεί η συνολική ποινή.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Φανταστείτε ότι με αυτά που ζητούν κάποιοι να εφαρμοστούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ν.Δ. ο σύζυγος αυτός, δικαιούται αυτόματα να έχει χωρίς έλεγχο την συνεπιμέλεια των παιδιών και σύμφωνα με αυτά που ισχύουν σε κάποιες (ευτυχώς λίγες) πολιτείες των ΗΠΑ, η μάνα με το που κατήγγειλε όσα τραβούσε, θα εθεωρείτο εκ προϊμίου ότι ψεύδεται, οπότε και θα έπρεπε να της αφαιρεθεί η επιμέλεια και να δοθεί στον πατέρα και να μπει και φυλακή.

Προσέξτε τι πάτε να κάνετε, γιατί θα εγκληματήσετε κατά της κοινωνίας. Άλλο να προστατεύετε το δικαίωμα της επικοινωνίας του πατέρα με τα παιδιά και άλλο τυφλά και χωρίς έλεγχο να μοιράζετε την συνεπιμέλεια τέκνων, απειλώντας με το παραμικρό τη μάνα με φυλακή και αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών της αν καταγγείλει τον πατέρα.

photo unsplash