Λιακόπουλος: Ανάλυση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Τελικά συμπεράσματα:

ΜΑΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

1. Η άνω του 60% αποχή δείχνει, ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι, ότι και να ψηφίσουν, τα βασικά που θέλει η παγκόσμια εξουσία να γίνουν, όποιος και να βγει θα τα κάνει πράξη. Έτσι θεωρούν γελοία την όλη διαδικασία και ακόμη πιο γελοία τα συνθήματα του τύπου “πάρε την τύχη σου στα χέρια σου” κτλ.

2. Πάντα ψηφίζουν οι πιο φανατισμένοι.

3. Ο απλός κόσμος σε όλη την Ευρώπη έφαγε επαρκώς στη μάπα τα περί:

α. καϋμένων λαθρομεταναστών που σφάζουν και βιάζουν

β. οικολογίας και δήθεν κλιματικής κρίσης

γ. ισότητος στα σεξουαλικά ένστικτά, LGBTQ κτλ

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

1. Ο Κασελάκης έγινε ρόμπα, αλλά κανείς δεν το πήρε είδηση, αφού έλεγε ότι θα πάρει πάνω από 20%. Επιπροσθέτως πήρε πολύ λιγότερο από ότι είχε πάρει ο Τσίπρας, μειώνοντας έτσι την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Οι Συριζαίοι πανηγύριζαν, γιατί πήραν πάνω από 10%, ενώ δεν αποτελούν εναλλακτική εξουσίας διότι έχασαν ποσοστά αλλά και έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, χωρίς να εισπράξουν τίποτε από τις απώλειες της Ν.Δ.

3. Οι δημοσιογράφοι δήλωναν τον πανικό τους, χαρακτηρίζοντας κάθε τι “μη διεθνιστικό” (δηλαδή υπέρ των ομοφυλόφιλων, υπερ της δήθεν κλιματικής κρίσης και υπέρ των λαθρομεταναστών), ως ακροδεξιό.

4 Η Ν.Δ. πλήρωσε:

α. το ότι ήταν σίγουρα πρώτη και οι οπαδοί της πήγαν για μπάνιο αντί να πάνε να ψηφίσουν.

β. το νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων.

γ. αναδρομικά την κορωνοχούντα και λέω αναδρομικά επειδή δεν την πλήρωσε το 2023, στις κανονικές εκλογές, όπου ο τρόμος μιας επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ σκέπασε τα πάντα.

5. Ελάχιστα επηρέασε τα αποτελέσματα η ακρίβεια, ενώ θα έπρεπε και αυτό επειδή ξέρει ο κόσμος, ότι δεν οφείλεται στον Μητσοτάκη αλλά σε εντολές έξωθεν, τις οποίες θα ακολουθούσε οποιοδήποτε κόμμα.