Λιακόπουλος: Η διεθνής αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών διαφορών

Η ψευδαίσθηση του από μηχανής θεού που μας λύνει όλα τα προβλήματα,  είναι άκρως επικίνδυνη από μόνη της, πόσο μάλλον όταν αφορά τον κίνδυνο που λέγεται Τουρκία.

Ο λεγόμενος διεθνής παράγοντας, είτε μιλάμε για τις ΗΠΑ, είτε για την Ρωσία, είτε για την Ε.Ε. σαφώς φαίνεται, ότι χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να χρυσώνει το χάπι που δίνει στην Τουρκία, παίρνοντας διαχρονικά στάση υπέρ της Τουρκίας. Τέτοια στάση πολλές φορές είναι και η ουδέτερη στάση, όταν κανονικά η παραβατικότητα της Τουρκίας θα έπρεπε να καταδικαστεί με μέτρα και κυρώσεις εναντίον της.

Για να βοηθήσει πρακτικά την Ελλάδα ο λεγόμενος, επομένως, διεθνής παράγοντας, θα πρέπει να αισθανθεί ότι η Τουρκία γίνεται ανεξέλεγκτα επικίνδυνη για τα συμφέροντά του. Η διαχρονικά άτολμη και απρόσωπη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, που είναι απούσα από όλα τα διεθνή δρώμενα και περιορίζεται σε “σκληρές δηλώσεις”, καθώς κυρίως ασχολείται με τους εμφυλίους πολέμους των πολιτικών της, πλησιάζει η ώρα να μας κάνει να πληρώσουμε το “μάρμαρο”.

Θα χάσουμε μέρος του πλούτου που κρύβεται στο βυθό γύρω μας, είτε γιατί θα το παραχωρήσουμε στους Τούρκους, είτε γιατί θα το δωρίσουμε σε κάποιον νταβατζή που θα μας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσουμε.