Ντοκουμέντο ΣΟΚ. Εξανθήματα λόγω της διαρκούς χρήσης της μάσκας, καταγγέλλουν γονείς

Όπως είναι αυτονόητο, δεν είναι νορμάλ το να ζεις φορώντας ένα πανί πάνω στα μούτρα σου, εκτός και αν είσαι καμηλιέρης Τουαρέγκ σε ανεμοθύελλα στη Σαχάρα.

Οι μάσκες λοιπόν, άρχισαν, όπως είχαν καταγγείλει εκ των προτέρων πολλοί γιατροί (και στη μάσκα δεν υπάρχουν ειδικοί και μη ειδικοί, παρά μόνο γιατροί) να δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα στα παιδάκια, με πρώτο την μετάδοση ιώσεων μέσα στις αίθουσες λόγω του φιλικού προς τους ιούς υγρού περιβάλλοντος που εξασφαλίζουν μπροστά στην μύτη και το στόμα των παιδιών, αφού υγραίνονται μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας και μετά μένουν μούσκεμα, όπως καταγγέλλουν γονείς.

Οι δάσκαλοι υπακούοντας τις εντολές του κράτους αφέντη που πληρώνει το μισθό τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά και δεν μιλούν, τουλάχιστον όχι για την ώρα, μέχρι να αρχίσουν οι μηνύσεις γονέων εναντίον τους.

Μία από τις πολλές καταγγελίες που δεχθήκαμε, ήταν αυτή μιας μητέρας, που μας έγραψε κατά λέξη:

Το παιδί μου μετά από συνεχής χρήση μάσκας στο σχολείο παρουσίασε εξάνθημα !!!!! Το πρωί μετά από περιποίηση η πληγή έχει ξεραθεί! Όταν γυρνάει από το σχολείο και μετά από την χρήση μάσκας γυρνάει με πληγή και κάθε μέρα εξαπλώνεται! Οι καθηγητές λένε δεν είναι τίποτα πρέπει να φοράς την μάσκα! Σήμερα η καθηγήτρια του τον έβαλε στο τελευταίο θρανίο αλλά την μάσκα « πρέπει να την φοράς » . Ο δερματολόγος δεν μας δίνει χαρτί ότι δεν πρέπει να φοράει μάσκα!!!!! Εμείς συνεχίζουμε να βάζουμε αλοιφές ! Κάθε μέρα επιδεινώνεται !

Μας έστειλε μάλιστα και μία σχετική φωτογραφία.