Ο Νατσιός δείχνει άγνοια, λέγοντας ότι έλεγε ο Λιακόπουλος το 2000 και ο Άδωνις το 2011 – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Καλά θα κάνει ο κ. Νατσιός να ενημερωθεί για την τεχνολογία του 2023, γιατί έμεινε πίσω στο 2000

Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, στην δευτερολογία του τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας».

Στην συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε εναντίον της ΝΙΚΗΣ και του Δημήτρη Νατσιού, γράφοντας σε προσωπικό του tweet: «Είναι σχεδόν γελοίο η κριτική ενός Πολιτικού Αρχηγού για τις νέες ταυτότητες, να είναι ότι “έχουν γεωεντοπισμό και άρα θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού βρισκόμαστε κλπ”, ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Νατσιό ότι γεωεντοπισμό έχουν όλες οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων! Αν θέλει κάποιος να βρει πού είσαι δεν χρειάζεται καμία νέα ταυτότητα. Κάπου να μπει ένας φραγμός στην γραφικότητα».

Η αλήθεια είναι ότι κάποτε η ηλεκτρονική ταυτότητα φάνταζε σαν το μέσο γεωεντοπισμού των πολιτών. Οι περισσότεροι δεν το ήθελαν αυτό, αλλά από μόνοι τους πήραν τα smartphones, που και προδίδουν τη θέση σου και ενεργοποιώντας από απόσταση το μικρόφωνό τους μπορεί το κράτος να παρακολουθήσει τι λέει ο καθένας ακόμη και αν δεν μιλάει στο τηλέφωνο (ουσιαστικά κουβαλάς ένα κοριό όπου πας) και μπορεί να ενεργοποιηθεί η κάμερα και να σε βλέπουν ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου. Επομένως οι άνθρωποι εκχώρησαν το δικαίωμα πλήρους παρακολούθησής τους εκούσια και αυτά που λέει ο κ. Νατσιός είναι πράγματι γραφικά και θα είχαν νόημα αν τα έλεγε, όταν τα έλεγε και ο κ. Γεωργιάδης πριν 12 χρόνια, ή όταν τα έλεγε ο Λιακόπουλος πριν από 23 χρόνια.

Οι καιροί άλλαξαν και οι κ.κ. Νατσιός και Στίγκας έχουν επιδείξει μεγάλη άγνοια της σύγχρονης τεχνολογικής πραγματικότητας, εκφράζοντας τις ανησυχίες της δεκαετίας του 2000 με καθυστέρηση 23 ετών.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ;;;

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, στις 21/1/2011 δήλωνε τα εξής σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτότητα: 

«Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχθούμε ποτέ αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να μην το κάνουν».

Στην σχετική τοποθέτηση του στη Βουλή την ίδια μέρα, ο κ. Γεωργιάδης έλεγε προς την τότε κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) ότι «ορισμένοι από εσάς μπορεί να θεωρείτε ότι αυτά είναι γραφικότητες και υπερβολές θρησκευτικές» όμως πρέπει να σεβαστούν πως για μια πολύ μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν «πρόκληση για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

«Είστε υποχρεωμένοι να δώσετε προαιρετική χρήση αυτής της κάρτας. Εκείνος ο οποίος μπορεί να αισθάνεται προσβεβλημένος από την χρήση της, να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλαιό τρόπο», έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το απόσπασμα:

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000

Όλα αυτά όμως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω των smartphones και οι ανησυχίες του κ. Νατσιού δείχνουν άγνοια της πραγματικότητος.

photo eurokinissi