Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Πολιτών: Δεν ξεχνάμε τον εφιαλτικό νόμο της Ν.Δ. για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Πολιτών με επιστολή της στο site μας, τονίζει ότι οι γονείς και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, δεν ξεχνούν παρά τις αποπροσανατολιστικές εκρήξεις βίας στο πεζοδρόμιο και τις φραστικές αντιπαραθέσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα δύο αυτά κόμματα προωθούν από κοινού τον εφιαλτικό νόμο τροποποίησης του οικογενειακού δικαίου που έχουν καταδικάσει η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικείων οργανώσεων, η Πανελλήνια ένωση ψυχιάτρων και η πλειοψηφία της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, τις προτάσεις της οποίας, όπως είπε η καθηγήτρια νομικής του Α.Π.Θ. κ. Φουντεδάκη, τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Ο νόμος εν τω μέσω πανελλήνιας κατακραυγής έφθασε στη Βουλή και είναι άγνωστο ακόμη ποια θα είναι η τελική μορφή του.https://1e8320fbf54b702ddaeb5082cdb18fbb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Τρία είναι τα βασικά σημεία που δεν πρέπει να υπάρχουν.

  1. Δεν πρέπει να υπάρχει δια του νόμου υποχρεωτική συνεπιμέλεια, εκτός και αν οι γονείς συμφωνούν από κοινού για αυτό, όπως γίνεται και τώρα. Την επιμέλεια της καθημερινότητας των παιδιών των χωρισμένων ζευγαριών, πρέπει να έχει ένας γονέας για να μην έχουμε αμέτρητα δικαστήρια και καταρρεύσει πλήρως το ήδη πάσχον δικαστικό μας σύστημα.
  2. Δεν πρέπει να ορίζει ο νόμος με σολομώντειο τρόπο, ορισμένο χρονικό διάστημα παραμονής των παιδιών με τον κάθε γονέα (π.χ. 1/3 του ολικού χρόνου με τον πατέρα), αλλά να ορίζει το δικαστήριο τι πρέπει να ισχύει ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες παιδιών και γονέων. Ειδικά αυτό το απαράδεκτα οριζόντιο μέτρο θα καταστρέψει τις ζωές παιδιών και γονέων.
  3. Δεν πρέπει να υπάρχει point system αξιολόγησης των χωρισμένων γονέων, διότι αργά ή γρήγορα, όλα τα ανήλικα παιδιά θα οδηγούνται σε κοινοβιακά ιδρύματα αφού οι διαζευγμένοι γονείς που βρίσκονται σχεδόν στο σύνολό τους μπροστά σε συγκρουσιακά διαζύγια θα κρίνονται ως ανεπαρκείς για το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Την επιστολή θα επιδώσει η ΠΕΓΠ στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και στην εκκλησία, που μέχρι στιγμής σιωπά.