Πώς θα δώσετε τυφλά συνεπιμέλεια; Μαχαίρωσε τη σύντροφό του και τους γονείς της

Αναστάτωση προκάλεσε στην κοινωνία των Σοφάδων Καρδίτσας (συνέβη τον Δεκέμβριο του 2019) η αδιανόητη συμπεριφορά 32χρονου, ο οποίος έσερνε στο δρόμο τη σύντροφο του, κρατώντας δυο μαχαίρια, επειδή νόμιζε ότι τον απατάει.

Μάλιστα, απειλούσε και τραυμάτισε την ίδια αλλά και τους γονείς και τον αδελφό της που παρενέβησαν προκειμένου να την βοηθήσουν. Ο 32χρονος δικάζεται τη Δευτέρα 5 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου. 

Τον Μάιο του 2021 λήγει το 18μηνο που ο 32χρονος κρατείται στο πλαίσιο της προφυλάκισης και επειδή υπάρχει περίπτωση να μείνει ελεύθερος, η δίκη του τελικά θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γυναίκα που υφίσταται την ενδοοικογενειακή βία, στο 99% των περιστατικών, δεν έχει καταγγείλει ποτέ τίποτε στην αστυνομία, όσες φορές και αν έχει φάει ξύλο στο παρελθόν. Ο νόμος (συν)επιμέλειας όμως του κ. Τσιάρα, προβλέπει αμετάκλητη απόφαση για ενδοοικογενειακή βία, για να εμποδιστεί ο κακοποιητής να έρχεται σε επαφή με τα παιδιά του και βεβαίως σε υποχρεωτική καθημερινή επαφή με την κακοποιημένη σύζυγό του, για να συνεννοείται για την παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητας των παιδιών τους.

Το επεισόδιο έγινε στους Σοφάδες στις 9 Δεκεμβρίου του 2019, όταν ο νεαρός θεωρώντας πως η 31χρονη σύντροφός του έχει παράλληλα σχέσεις και με άλλους, μπήκε στο σπίτι της και την τράβηξε έξω από αυτό, σέρνοντάς τη στον δρόμο. Φτάνοντας έξω από το παντοπωλείο που διατηρούσαν οι γονείς της, τη μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός της. Επιπλέον όταν ο πατέρας της, η μητέρα της και ο αδελφός της ακούγοντας τις φωνές πόνου έσπευσαν να δουν τι συνέβαινε, ο 32χρονος τους επιτέθηκε και τους τραυμάτισε.

Η Αστυνομία παρενέβη όπως και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για νοσηλεία.

Καταλαβαίνετε, ότι δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί δια νόμου, η δυνατότητα από τους δικαστές να κρίνουν κατά πόσο πρέπει να υφίσταται και με τι τρόπο, η επικοινωνία των παιδιών με τους χωρισμένους γονείς τους, αφού αυτά τα παραδείγματα κάθε άλλο παρά σπάνια είναι.

Ένα άλλο καταπληκτικό πάντως που συναντάται, είναι το να λέει ο δικαστής ότι η άσκηση βίας του πατέρα στην μητέρα των παιδιών, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι βίαιος και απέναντι στα παιδιά, θεωρώντας ότι ο πατέρας είναι ο Δρ. Τζέκυλ και ο Χάϋντ, αλλάζοντας χαρακτήρα διαρκώς.

Για το περιστατικό διάβασα στο dikastiko.gr